Πολωνός ΥΠΕΞ: Έχουμε γεωπολιτικές διαμάχες με την Ουγγαρία

Πολωνός ΥΠΕΞ: Έχουμε γεωπολιτικές διαμάχες με την Ουγγαρία

Η δήλωση του Πολωνού υπουργού Εξωτερικών, Ζμπίγκνιεφ Ράου, έδειξε ξεκάθαρα τις διαφορές μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες υπήρξαν ισχυροί σύμμαχοι στις αντίστοιχες μάχες τους με την ΕΕ.

Η Ουγγαρία, η οποία διατηρεί στενούς δεσμούς με τη Ρωσία, έχει ακολουθήσει μια πιο επιεική πολιτική έναντι της Μόσχας σχετικά με τη ρωσική κατοχή της Ουκρανίας.

Αντίθετα, η πολωνική κυβέρνηση έχει επιδιώξει τα αιτήματα για σκληρές κυρώσεις στη Ρωσία και στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

«Ποτέ δεν είπαμε ότι οι απόψεις μας για οποιοδήποτε θέμα είναι πάντα οι ίδιες», είπε ο Ζμπίγκνιεφ Ράου, προσθέτοντας ότι είναι σαφές ότι η Πολωνία και η Ουγγαρία είχαν εντελώς διαφορετικές απόψεις για γεωπολιτικά ζητήματα.

Μιλώντας μετά από συνάντηση με τον Τσέχο ομόλογό του, Γιαν Λιπάβσκι, ο Ράου εξέφρασε τη γνώμη του για τη συνεργασία με την Ουγγαρία στο πλαίσιο της Ομάδας του Βίσεγκραντ.

Η Ομάδα του Βίσεγκραντ αποτελείται από την Πολωνία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Σλοβακία και την Ουγγαρία.

«Η Ομάδα του Βίσεγκραντ, που σχηματίστηκε από τέσσερις γείτονες πριν από 30 χρόνια, είχε κάποιες καλές και κακές στιγμές στην ιστορία της», είπε ο Ράου.

Τέλος, επαινώντας τα κοινά επιτεύγματα των τεσσάρων χωρών, όπως η ένταξή τους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ο Ράου είπε ότι η Ομάδα του Βίσεγκραντ θα συνεχίσει να συνεργάζεται όπου μπορεί να επιτευχθεί συναίνεση.

«Αυτή είναι μια καλή παράδοση της ομάδας. «Δεν θα συνεργαστούμε σε άλλα θέματα», πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου