Ο Ράμα επιμένει να χαρακτηρίζει «υπέρ του Πούτιν» τις διαμαρτυρίες στην Αλβανία

Ο Ράμα επιμένει να χαρακτηρίζει «υπέρ του Πούτιν» τις διαμαρτυρίες στην Αλβανία

Καθώς οι διαδηλώσεις κατά της ακρίβειας, των υψηλών φόρων και της κυβερνητικής διαφθοράς συνεχίζονται στα Τίρανα, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα είπε ότι ένας αξιωματούχος στις Βρυξέλλες του διεμήνυσε ότι αυτές οι διαμαρτυρίες είναι υπέρ της Ρωσίας.

Όπως μεταδίδει το Euractiv, πρόκειται για τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις στην πρόσφατη ιστορία της Αλβανίας και έχουν πραγματοποιηθεί σε πολλές πόλεις σε όλη τη χώρα.

Οι πολίτες ζητούν χαμηλότερους φόρους για τους φτωχούς, υψηλότερους φόρους για τους ολιγάρχες, τέλος στο κράτος που λένε ότι έχει αιχμαλωτιστεί από την επιχειρηματική ελίτ και ένα δίκαιο βιοτικό επίπεδο.

Ο Ράμα και έχει επανειλημμένα πει στους διαδηλωτές να ντρέπονται για τον εαυτό τους καθώς είναι το μόνο μέλος του ΝΑΤΟ που διαμαρτύρεται για τις «συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία».

Μετά την έκτη μετά διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο του, ισχυρίστηκε ότι ένας αξιωματούχος στις Βρυξέλλες επικοινώνησε μαζί του και είπε:

«Διάβασα ένα μήνυμα που μου ήρθε πριν από δύο ημέρες από τις Βρυξέλλες όπου μου λέει «ξέρετε ποιος είναι πίσω από αυτές τις διαδηλώσεις στα Τίρανα; Η Ρωσία έχει μεγάλες ελπίδες για οικονομικές διαμαρτυρίες».

Συνέχισε λέγοντας ότι όσοι διαμαρτύρονταν κινδύνευαν να γίνουν εργαλείο ξένων συμφερόντων, όπως του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου