Περιοδεία Μπορέλ σε Αλβανία, Σκόπια και Βοσνία

Περιοδεία Μπορέλ σε Αλβανία, Σκόπια και Βοσνία

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επίσκεψη θα επιβεβαιώσει τη δέσμευση και την υποστήριξη της ΕΕ για την περιοχή, με αφορμή και τον ρωσικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας και των επιπτώσεών του στην ασφάλεια της Ευρώπης.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για τις Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, θα περιοδεύσει στη Βόρεια Μακεδονία, την Αλβανία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη από σήμερα Κυριακή 13 Μαρτίου έως την Τετάρτη 16 του μήνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, η επίσκεψη θα επιβεβαιώσει τη δέσμευση και την υποστήριξη της ΕΕ για την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, και με αφορμή τον ρωσικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας και των επιπτώσεών του στην ασφάλεια της Ευρώπης στο σύνολό της.

Τη Δευτέρα, ο κ. Μπορέλ θα βρίσκεται στα Σκόπια της Βόρειας Μακεδονίας, όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο Stevo Pendarovski, τον πρωθυπουργό Dimitar Kovačevski και άλλους αξιωματούχους.

Την Τρίτη, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ θα μεταβεί στα Τίρανα της Αλβανίας, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, εκπροσώπους των αλβανικών αρχών και της κοινωνίας των πολιτών, ενώ πρόκειται να επισκεφθεί τις εργασίες αποκατάστασης στο μωσαϊκό του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, που ανακαινίστηκε στο πλαίσιο της βοήθειας της ΕΕ μετά τον σεισμό.

Την Τετάρτη, θα βρίσκεται στο Σεράγεβο της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, όπου θα πραγματοποιήσει πρώτη επίσκεψη στην επιχείρηση «EUFOR Althea», της οποίας η στρατιωτική δύναμη έχει σχεδόν διπλασιαστεί πρόσφατα. Στη συνέχεια, ο Ζοζέπ Μπορέλ θα συναντηθεί με τις αρχές της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και εκπροσώπους της αντιπολίτευσης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου