ΠτΔ: Παράδειγμα η συμβολή των Ηπειρωτών Ευεργετών

ΠτΔ: Παράδειγμα η συμβολή των Ηπειρωτών Ευεργετών

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την επίσκεψή της στο Μέτσοβο, ξεναγήθηκε στο Λαογραφικό Μουσείο της πόλης και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Τζαφέα και τις τοπικές αρχές. Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Είστε σε έναν ευλογημένο τόπο, που η αξιοποίησή του έγινε με μεγάλο σεβασμό στην παράδοση. Η συμβολή των Ηπειρωτών ευεργετών είναι σημαντική, εξαιρετικό παράδειγμα στις δύσκολες εποχές που περνάμε. Μακάρι η πράξη τους αυτή, που οδήγησε ένα μικρό μέρος στην προκοπή, να βρει μιμητές και αλλού. Εσείς, σήμερα, έχετε μια καλή αφετηρία. Για την πρόοδο του τόπου ο τουρισμός είναι σίγουρα σημαντικός, δεν αποτελεί όμως τη μοναδική λύση, καθώς είναι σημαντική και η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, με τα προϊόντα της περιοχής, καθώς και η αξιοποίηση των παραδοσιακών τεχνών. Γι' αυτό και το Μέτσοβο αποτελεί ένα σπουδαίο δείγμα βιώσιμης ανάπτυξης σε μικρή κλίμακα».

Το απόγευμα, η κυρία Σακελλαροπούλου θα επισκεφθεί το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης», στο Ελληνικό Ιωαννίνων. Στη συνέχεια θα μεταβεί στα Ιωάννινα, για να παραστεί στην πανηγυρική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο των «Ελευθερίων 2022».

Προχθές, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ, στο τυροκομείο του Ιδρύματος Βαρώνου Μιχαήλ Τοσίτσα και στο οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου