Βαρβιτσιώτης: Θωράκιση των νησιών απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις

-

«Εφόσον η Τουρκία διατηρεί τον αποβατικό στρατό του Αιγαίου ενεργό και προβαίνει καθημερινά σε πράξεις αμφισβήτησης της εθνικής μας κυριαρχίας, οφείλουμε να προστατεύσουμε τα νησιά και τα σύνορά μας», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι».

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος -όπως έκανε γνωστό- θα επισκεφτεί το Καστελλόριζο το προσεχές Σάββατο, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, σημείωσε ότι αυτή είναι η απάντηση της Ελλάδας στις κατηγορίες της Τουρκίας για στρατιωτικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, υπογραμμίζοντας πως σε κανένα διεθνές φόρουμ δεν έχει ακουστεί κάτι εις βάρος της Ελλάδας, καθώς όλοι αντιλαμβάνονται ότι η τουρκική απειλή απέναντι στην Ελλάδα είναι ενεργή.

Ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι η κυβέρνηση απαντά σε αυτήν την απειλή αφενός με μία προσπάθεια στην εξωτερική πολιτική να οικοδομηθεί μία παγκόσμια συμμαχία με βάση τους άξονες του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, του Δικαίου της Θάλασσας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων αφετέρου με το να θωρακίζει τα εθνικά μας σύνορα, που είναι και σύνορα της Ευρώπης. Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως η απόκτηση των Rafale αποτελεί ένα πρωτόγνωρο βήμα ενίσχυσης της αεροπορικής άμυνάς μας, που αλλάζει τις ισορροπίες στον αέρα.

Σε ό,τι αφορά τις τουρκικές αιτιάσεις κατά της Ελλάδας για το μεταναστευτικό, ο κ. Βαρβιτσιώτης, αφού έκανε λόγο για «αυτόκλητους υπερασπιστές αυτής της τουρκικής προπαγάνδας μέσα στην Ελλάδα», τόνισε πω; από το 2019 η κυβέρνηση μείωσε τις μεταναστευτικές ροές κατά 90%, μείωσε από 30.000 σε 3.000 τους διαμένοντες πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά και έχει φτιάξει σύγχρονες δομές φιλοξενίας αλλά και ένα σύγχρονο νομικό πλαίσιο ασύλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου