Παρέμβαση Ντούλε για την έλλειψη οδικών υποδομών σε περιοχές της ΕΕΜ (βίντεο)

Παρέμβαση Ντούλε για την έλλειψη οδικών υποδομών σε περιοχές της ΕΕΜ (βίντεο)

Σχετικά με την έλλειψη δρόμων σε περιοχές της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και συγκεκριμένα στους δρόμους που αφορούν τα τελωνεία Σωπικής – Δρυμάδων, καθώς και Ρίπεσης – Αμπελώνα, τοποθετήθηκε ο βουλευτής του ΚΕΑΔ στην Αλβανική Βουλή, Βαγγέλης Ντούλες.

Η τοποθέτησή του για το συγκεκριμένο θέμα, έγινε κατά την διάρκεια των συζητήσεων που αφορούν το νομοσχέδιο για την συμφωνία Αλβανίας και Ελλάδας, σχετικά με την λειτουργία κοινού αστυνομικού κέντρου, που θα λειτουργήσει στην ελληνική πλευρά του τελωνείου της Κακαβιάς.

Ο ίδιος ψήφισε υπέρ του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, αναφερόμενος παράλληλα στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, τόσο στο ΝΑΤΟ, όσο και στην ΕΕ, κάτι που σχετίζεται άμεσα με τις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις.

Τέλος, ο Β. Ντούλες, απευθύνθηκε προς στους υπουργούς Εσωτερικών και Τουρισμού, οι οποίοι εξελέγησαν βουλευτές στην Περιφέρεια Αργυροκάστρου, αναφέρθηκε στο δρόμο που συνδέει το Πωγώνι και την Ζαγοριάμλ με την Ελλάδα, μέσω του τελωνείου των Δρυμάδων, καθώς και στα χωριά του Δήμου Φοινικαίων, που συνδέονται με την Ελλάδα μέσω του τελωνείου Ρίπεσης – Αμπελώνα.

Ο αποκλεισμός των συγκεκριμένων περιοχών παρεμποδίζει την ανάπτυξή τους καθώς έχουν τουριστικό ενδιαφέρον και ενισχύει την αύξηση της εγκληματικότητας, διευκολύνοντας τους διακινητές ναρκωτικών.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα από την παρέμβαση Ντούλε:

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου