ΕΕ: Οι απειλές κατά των κρατών - μελών στο Άτυπο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ

ΕΕ: Οι απειλές κατά των κρατών - μελών στο Άτυπο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ

Ολοκληρώθηκε χθες η διήμερη άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ (Gymnich), που διοργανώθηκε στη Βρέστη από τη γαλλική προεδρία του Συμβούλιου της ΕΕ, στο περιθώριο της οποίας ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε συναντήσεις με ομολόγους του. «Στο άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων συζητήσαμε για τις απειλές κατά κρατών - μελών της ΕΕ στην περιοχή και πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν οι παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και οι αμφισβητήσεις του δικαιώματος κυριαρχίας τους» αναφέρει σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δυκτύωσης ο Νίκος Δένδιας.

Εξάλλου σήμερα το πρωί ο Νίκος Δένδιας συμμετείχε σε πρωινό εργασίας με ομολόγους του από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Επίσης, στο περιθώριο της διήμερης άτυπης Συνάντησης είχε συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών της Αυστρίας, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ (Alexander Schallenberg), της Εσθονίας, Εύα Μαρία Λίιμετς (Eva-Maria Liimets) και της Λιθουανίας, Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις (Gabrielius Landsbergis).

Μετά τις προχθεσινές συνομιλίες για την κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Γειτονία της ΕΕ, η σημερινή 2η ημέρα εργασιών επικεντρώθηκε στις σχέσεις ΕΕ- Κίνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου