Αλβανία: Σήμερα η ανακοίνωση του ΠτΔ για τις τοπικές εκλογές του 2019

07/12/21, 10:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Reporter

Ο εκπρόσωπος Τύπου του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Tedi Blushi ανακοίνωσε χθες ότι έφτασε σήμερα στο Προεδρείο, η ανακοίνωση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την απόφασή του σχετικά με το θέμα των τοπικών εκλογών του 2019, ενώ όπως αναφέρει το ΑΤΑ, αναμένεται σήμερα εντός της ημέρας θεσμός ο Αλβανός ΠτΔ να λάβει επίσημη θέση.

«Σήμερα το μεσημέρι έφτασε στο πρωτόκολλο του Θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας η ειδοποίηση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για τη λήψη της απόφασής του για το θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019», τόνισε ο Blushi.

«Σε ό,τι αφορά τη διαφάνεια και την ιδιαίτερη σημασία που έχει αυτό το θέμα για όλους τους πολίτες, εντός της επόμενης ημέρας (σήμερα 7 Δεκεμβρίου 2021) ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας θα έχει επίσημη θέση, η οποία θα το δημοσιοποιήσει στην τοπική και διεθνή κοινή γνώμη», είπε ο Blushi.

Τέλος θυμίζουμε, πως το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα της Ένωσης Δήμων Αλβανίας για αντισυνταγματική προκήρυξη των εκλογών της 30ης Ιουνίου 2019. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: