Αλβανία: Σήμερα η ανακοίνωση του ΠτΔ για τις τοπικές εκλογές του 2019

Αλβανία: Σήμερα η ανακοίνωση του ΠτΔ για τις τοπικές εκλογές του 2019

Ο εκπρόσωπος Τύπου του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Tedi Blushi ανακοίνωσε χθες ότι έφτασε σήμερα στο Προεδρείο, η ανακοίνωση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την απόφασή του σχετικά με το θέμα των τοπικών εκλογών του 2019, ενώ όπως αναφέρει το ΑΤΑ, αναμένεται σήμερα εντός της ημέρας θεσμός ο Αλβανός ΠτΔ να λάβει επίσημη θέση.

«Σήμερα το μεσημέρι έφτασε στο πρωτόκολλο του Θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας η ειδοποίηση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για τη λήψη της απόφασής του για το θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019», τόνισε ο Blushi.

«Σε ό,τι αφορά τη διαφάνεια και την ιδιαίτερη σημασία που έχει αυτό το θέμα για όλους τους πολίτες, εντός της επόμενης ημέρας (σήμερα 7 Δεκεμβρίου 2021) ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας θα έχει επίσημη θέση, η οποία θα το δημοσιοποιήσει στην τοπική και διεθνή κοινή γνώμη», είπε ο Blushi.

Τέλος θυμίζουμε, πως το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα της Ένωσης Δήμων Αλβανίας για αντισυνταγματική προκήρυξη των εκλογών της 30ης Ιουνίου 2019.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου