Παραιτήθηκε ο Ζάεφ από πρωθυπουργός των Σκοπίων

Παραιτήθηκε ο Ζάεφ από πρωθυπουργός των Σκοπίων

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που δρομολογούνται στα Σκόπια, μετά την συντριπτική ήττα που υπέστη το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών που διεξήχθησαν χθες, Κυριακή.

Όπως αναφέρει το Ανεξάρτητο Βαλκανικό Πρακτορείο, ο Ζάεφ αργά χθες το βράδυ δήλωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την ήττα του κόμματός του και παραιτείται από πρωθυπουργός της χώρας και από αρχηγός του κόμματός του.

«Μαζί με τους πολίτες φέραμε την ελευθερία και τη δημοκρατία και όταν υπάρχει δημοκρατία υπάρχει ευθύνη. Παραιτούμαι από πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας και από πρόεδρος της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης» δήλωσε ο Ζάεφ.

Επίσης συνεχάρη την Danela Arsovska για τη νίκη της ως δημάρχου των Σκοπίων και ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την ήττα στις εκλογές.

Ακόμα και σε τέτοιες συνθήκες, παραμένω στην άποψη ότι δεν πρέπει να γίνουν πρόωρες βουλευτικές εκλογές», είπε ο Ζάεφ, προσθέτοντας ότι θα παραμείνει μέχρι να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση. Ανακοίνωσε ότι παραμένει προσηλωμένος στο κόμμα και το επόμενο διάστημα.

«Υπάρχουν δυόμισι μοναδικά χρόνια δουλειάς και οικονομικής επιτυχίας που θα ωφελήσουν όλο τον λαό μας και τη χώρα. Θα μείνω σε αυτή την περίοδο για να βοηθήσω στην αναδιοργάνωση της νέας κυβέρνησης, με μια προοδευτική πλειοψηφία που έχει και υπάρχει, και μπορεί να αυξηθεί. «Προσωπικά, ως άνθρωπος, είμαι μέρος του SDSM και του προοδευτικού λαού και παραμένω στην πρώτη γραμμή», είπε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου