Νέα επεισόδια στο Κόσοβο - Οι ΗΠΑ ζητούν ηρεμία

Νέα επεισόδια στο Κόσοβο - Οι ΗΠΑ ζητούν ηρεμία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν ηρεμία μετά τα χτεσινά γεγονότα στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια και την εισβολή ειδικών μονάδων της Αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζητούν ηρεμία μετά τα γεγονότα στο Κοσσυφοπέδιο", δήλωσε στην Φωνής της Αμερικής ένας ανώνυμος εκπρόσωπος του State Department.

«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με εταίρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ για να βοηθήσουμε όλα τα μέρη να διατηρήσουν πρόοδο στην εξομάλυνση των σχέσεων και στη μείωση των εντάσεων», είπε ο αξιωματούχος.

Όπως μεταδίδει το Ανεξάρτητο Βαλκανικό Πρακτορείο, η Αμερικανική Πρεσβεία στην Πρίστινα μίλησε για τα χθεσινά γεγονότα στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια και ο εκπρόσωπος της πρεσβείας είπε ότι η Ουάσιγκτον ανησυχεί επειδή υπάρχει αντίδραση στην «προσπάθεια των θεσμών του Κοσσυφοπεδίου να αποκαταστήσουν την τάξη και την ειρήνη σε ολόκληρο το Κοσσυφοπέδιο» σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Η αμερικανική πρεσβεία δήλωσε ότι η βία, είτε στρέφεται κατά της κυβέρνησης, των μέσων ενημέρωσης ή των πολιτών, δεν είναι αποδεκτή και πρέπει να διωχθεί.

Η αμερικανική πρεσβεία κάλεσε να ηρεμήσει η κατάσταση, ανέφερε η Gazeta Express.

Το παγκόσμιο ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης, προκάλεσαν τα γεγονότα στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο και αναφέρθηκαν εκτενώς στα συμβάντα και τις αντιδράσεις των αξιωματούχων στο Βελιγράδι.

Το αμερικανικό πρακτορείο AP εκτίμησε ότι η εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου και των ειδικών μονάδων της ROSU στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο εξόργισε το Βελιγράδι, αναφέροντας ότι 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη σημερινή επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας της Πρίστινα.

Σε άρθρο της γερμανικής Deutsche Welle αναφέρεται ότι η εισβολή των δυνάμεων ασφαλείας της Πρίστινα πραγματοποιήθηκε λόγω κατάσχεσης φερόμενων ως προϊόντων λαθρεμπορίου και αναφέρεται η δήλωση αξιωματούχου της Πρίστινα, ο οποίος είπε ότι «η ενέργεια δεν στρέφεται εναντίον μελών κάποιας εθνικότητας».

Το βρετανικό Reuters επιβεβαιώνει ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μετέδωσαν βίντεο με Σέρβους στη Βόρεια Mitrovica να τρέπονται σε φυγή από δακρυγόνα και βόμβες κρότου λάμψης, αναφέροντας ότι «παρόμοια κατάσταση συνέβη και στο κοντινό Zvečan".

Σε άρθρο του ρωσικού πρακτορείου TASS αναφέρει ότι περισσότεροι από δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ειδική επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας του μη αναγνωρισμένου Κοσσυφοπεδίου.

«Το αποτέλεσμα της δράσης που διέταξε ο Albin Kurti, πρωθυπουργός του μη αναγνωρισμένου Κοσσυφοπεδίου, είναι περισσότεροι από 10 τραυματίες, συμπεριλαμβανομένου του Srećko Sofronijević, ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμό και οι γιατροί μάχονται για τη ζωή του», ανέφερε το TASS.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου