Τραγωδία στα Σκόπια με 14 νεκρούς από φωτιά που ξέσπασε σε μονάδα ασθενών COVID-19

Τραγωδία στα Σκόπια με 14 νεκρούς από φωτιά που ξέσπασε σε μονάδα ασθενών COVID-19

Εντολή έδωσε σήμερα η εισαγγελία στα Σκόπια ώστε να πραγματοποιηθεί η νεκροψία στις 14 σορούς των ανθρώπων που χθες το βράδυ έχασαν την ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε μονάδα με ασθενείς Covid-19 στο Τέτοβο των Σκοπίων, ενώ πρόσθεσε πως οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα θύματα.

«Οι εισαγγελείς έδωσαν τη διαταγή να γίνουν νεκροψίες και να αναγνωριστούν τα πτώματα των 14 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά και ερευνούμε για να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν άλλοι νεκροί», αναφέρει η ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Επίσης ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ είχε δηλώσει νωρίτερα πως η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από έκρηξη στο νοσοκομείο, ωστόσο η αιτία της έκρηξης παραμένει ακόμη άγνωστη.

«Η πυρκαγιά ήταν τεράστια» καθώς επειδή η μονάδα ήταν προκάτ «καίγονταν πλαστικά», εξήγησε ο υποδιοικητής της πυροσβεστικής στο Τέτοβο, ο Σάσο Τράιτσεφσκι, σε τηλεοπτικό δίκτυο. «Βγάζαμε θύματα ενώ σβήναμε τις φλόγες» πρόσθεσε, ενώ αρκετοί τραυματίες διακομίστηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομεία των Σκοπίων.

«Η μάχη για τη ζωή συνεχίζεται πάντα» τόνισε ο Ζόραν Ζάεφ, εκφράζοντας παράλληλα τα «βαθιά συλλυπητήριά» του «στις οικογένειες και στους οικείους των θανόντων» και «ταχεία ανάρρωση» στους τραυματίες.

Η προκάτ μονάδα για ασθενείς με κορωνοϊό στήθηκε την περασμένη χρονιά στο νοσοκομειακό κέντρο στο Τέτοβο, πόλη περίπου 52.000 κατοίκων όπου ζουν κυρίως μέλη της αλβανικής μειονότητας των Σκοπίων.

Η χώρα των δύο εκατομμυρίων κατοίκων, με εύθραυστο σύστημα υγείας, όπου ο μέσος μισθός δεν ξεπερνά τα 460 ευρώ, καταγράφει το τελευταίο διάστημα αύξηση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2, που αποδίδεται στην παραλλαγή Δέλτα του νέου κορονοϊού και είχε άρει τα περιοριστικά μέτρα το καλοκαίρι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου