Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου στην Αθήνα

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου στην Αθήνα

«Η Ελλάδα και το Κοσσυφοπέδιο πρέπει να ενισχύσουν τις ανεξάρτητες σχέσεις τους λόγω της μακράς κοινής ιστορίας, του κοινού στόχου της ειρήνης και της ασφάλειας στα Βαλκάνια και του μακροχρόνιου κοινού μέλλοντος».

Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Άλμπιν Κούρτι, κατά την χθεσινή του συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη στην Αθήνα.

Επίσης ευχαρίστησε για την υποστήριξη και την εποικοδομητική στάση απέναντι στη χώρα του, την οποία η Ελλάδα έχει στηρίξει ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, με την υποστήριξη που δόθηκε ιδιαίτερα με την απελευθέρωση της θεώρησης εισόδου (βίζα) για τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου και τη δέσμευση για ένταξη την ένταξη σε διεθνείς οργανισμούς. Επιπλέον, ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη την αναγνώριση του Κοσόβου, ώστε και η Ελλάδα να αποτελέσει μέλος των χωρών που αναγνωρίζουν το Κόσοβο.

Από πλευράς του ο Έλληνας πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Ελλάδας να προωθήσει και να ενισχύσει περαιτέρω τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, μίλησαν επίσης για την αύξηση των διμερών οικονομικών σχέσεων μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Ελλάδας.

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Κούρτι διεξήχθη στο περιθώριο του Συνεδρίου του «Economist»

Ως Βορειοηπειρώτες αναμένουμε μια ανάλογη εποικοδομητική και σοβαρή τοποθέτηση της Ελλάδας στα τόσο σοβαρά ζητήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας. Ειδικά το τελευταίο διάστημα, από την επίσημη πολιτική σκηνή της Ελλάδας, όλο και λιγότερες είναι οι τοποθετήσεις που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και το σεβασμό της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου