Τι ισχύει από σήμερα στα ελληνοαλβανικά σύνορα - Νέες αλλαγές

Τι ισχύει από σήμερα στα ελληνοαλβανικά σύνορα - Νέες αλλαγές

Σε νέες αλλαγές προχώρησε η ελληνική κυβέρνηση στα σύνορα, αποφασίζοντας αυτή τη φορά να μην επιτρέψει την είσοδο από την Αλβανία στην Ελλάδα μέσω του Τελωνείου της Κρυσταλλοπηγής, ενώ θα επιτρέπει από το συγκεκριμένο σταθμό, μόνο την έξοδο 400 ατόμων ημερησίως και αυτά εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, από τις 8:00 και μέχρι τις 16:00.

Τα μέτρα που ισχύουν :

α) Θα αναγνωρίζεται πλέον το rapid test εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν από την άφιξή του από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, εφόσον τα ιδιωτικά αυτά εργαστήρια έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας και φέρουν βεβαίωση της ως άνω διάγνωσης, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική ή ρωσική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, όπως αυτό αναγράφεται στο διαβατήριό του.

β) Αύξηση του ορίου ηλικίας στα παιδιά: Ο υγειονομικός έλεγχος θα αφορά τα παιδιά άνω των 12 ετών και όχι άνω των 6 όπως ίσχυε μέχρι σήμερα

Όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει στην Ελλάδα θα πρέπει να φέρει μαζί του:

1)Συμπληρωμένη φόρμα εισόδου PLF στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr

2)Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό PCR τεστ (72 ωρών) ή rapid test (48 ωρών) ή πιστοποιητικό νόσησης ή θετικής διάγνωσης, ισχύος 2 έως 9 μηνών.

Σύμφωνα με την δημοσίευση της απόφασης Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 39840 (ΦΕΚ 2742Β/25-06-2021) με τίτλο: Προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 , η οποία έχει ισχύ μέχρι της 03 Ιουλίου 2021, το ημερήσιο πλαφόν και ωράρια λειτουργείας στα σημεία διέλευσης παραμένουν ως έχουν:

Τελωνείο Κακαβιάς: 1500 άτομα (7:00 έως 19:00)

Τελωνείο Μαυροματίου: 250 άτομα (8:00 έως τις 16:00)

Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής: 400 άτομα (8:00 έως τις 16:00) (για έξοδο από την Ελλάδα και είσοδο στην Αλβανία)

Το Τελωνείο της Μέρτζανης παραμένει κλειστό

Σχετικά άρθρα