Διαμαρτυρία κατά του αεροδρομίου στην περιοχή Αώου - Νάρτας

Διαμαρτυρία κατά του αεροδρομίου στην περιοχή Αώου - Νάρτας

Ερευνητές, επαγγελματίες και ακτιβιστές υπέρ του περιβάλλοντος ζητούν κατά καιρούς να μην δημιουργηθεί κανένα αεροδρόμιο στην προστατευόμενη περιοχή Αώου – Νάρτας κοντά στην Αυλώνα. Το συγκεκριμένο μήνυμα μεταδόθηκε κατά την 30η επέτειο του PPNEA (Προστασία και Διατήρηση του Φυσικού Περιβάλλοντος στην Αλβανία), τονίζοντας ότι η κατασκευή του αεροδρομίου εντός της προστατευόμενης περιοχής είναι πιθανώς ο μεγαλύτερος κίνδυνος που έχει απειλήσει τη διατήρηση της φύσης αυτές τις τρεις δεκαετίες στη συγκεκριμένη περιοχή.

Οι ακτιβιστές επισημαίνουν ότι εάν επιτρέπονται καταστροφικές υποδομές σε προστατευόμενες περιοχές, θα έχουμε πολλά περισσότερα προβλήματα στο μέλλον και η διατήρηση των φυσικών πόρων θα είναι πια αδύνατο να επιτευχθεί.

Ακόμη πρόσθεσαν ότι εάν οι αρχές δεν επανεξετάσουν την τοποθεσία του αεροδρομίου, σύντομα θα υπάρχουν χιλιάδες που δεν θα επιτρέψουν την πραγματοποίηση μιας τέτοιας κατασκευής.

Η αντίθεση στην κατασκευή του αεροδρομίου στην προστατευόμενη περιοχή Αώου – Νάρτας, είναι ένα από αυτά τα θέματα που πρέπει να ενώσουν όχι μόνο περιβαλλοντικές οργανώσεις, αλλά και όλους τους πολίτες της Αλβανίας. «Η φύση δεν μπορεί να πουληθεί για στενά ενδιαφέροντα! Έλα μαζί μας!», είναι το σύνθημα των ακτιβιστών.

Η περιοχή της Νάρτας και του Σβερνετσίου, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα φυσικά πάρκα στο νότιο τμήμα της χώρας, ενώ ταυτόχρονα και κοιτίδα Ελλήνων που παρά την γεωγραφική τους αποκοπή από τις περιοχές με συμπαγή ελληνικό πληθυσμό, διατηρεί ακόμη τα ήθη, τις παραδόσεις, την γλώσσα και την ελληνική της συνείδηση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου