Η συνάντηση Μητσοτάκη - Ράμα στις Βρυξέλλες και η Ελληνική μειονότητα

Η συνάντηση Μητσοτάκη - Ράμα στις Βρυξέλλες και η Ελληνική μειονότητα

Συνάντηση με τον Έντι Ράμα είχε σήμερα στις Βρυξέλλες ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις καθώς και την ευρωπαϊκή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, για την οποία και ο Μητσοτάκης επανέλαβε την σταθερή υποστήριξη της Ελλάδας στην Αλβανία.

Επίσης, ελληνικές κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως οι δύο ομόλογοι συμφώνησαν, πως μετά και τις πρόσφατες εκλογές στην Αλβανία, οι δύο χώρες είναι έτοιμες να επιταχύνουν τις διαπραγματεύσεις για την σύνταξη του συνυποσχετικού που αφορά την Οριοθέτηση των Θαλασσίων Ζωνών τους στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Ο Ράμα από πλευράς του ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη δωρεά των 20.000 εμβολίων, τα οποία απεστάλησαν σήμερα στην Αλβανία.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε το διαχρονικό και σταθερό ενδιαφέρον της χώρας μας για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα καθώς και για την πρόοδο της Αλβανίας στους τομείς που αφορούν την δημιουργία ενός κράτους Δικαίου βασιζόμενο στα ανθρώπινα, τα οποία και αποτελούν έναν από τους όρους που η ΕΕ έχει θέσει στην Αλβανία. Ακόμη συνεχάρη τον Ράμα για την εκλογή της χώρας του στο Συμβούλιο Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου