Αλβανός Υπ. Τουρισμού: Διευκόλυνση διέλευσης των συνόρων με την Ελλάδα

Αλβανός Υπ. Τουρισμού: Διευκόλυνση διέλευσης των συνόρων με την Ελλάδα

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Έλληνα Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και του Αλβανού ομολόγου του Μπλέντι Κλόσι.Ο Αλβανός Υπουργός συνοδεύονταν από την Αλβανίδα Πρέσβη στην Αθήνα, Λουέλα Χαϊντάραγκα.

Όπως γίνεται γνωστό, μεταξύ των δύο πλευρών συζητήθηκαν θέματα ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών στον τομέα του τουρισμού, καθώς και η συνεργασία των δύο χωρών ειδικά αυτή την δύσκολο περίοδο της πανδημίας.

Επίσης ο Κλόσι ζήτησε από τον Θεοχάρη να διευκολύνει τη συνοριακή διέλευση των πολιτών της Αλβανίας, δίνοντας έτσι έμφαση στην ανάκαμψη του τουριστικού τομέα, ως ένα μήνυμα ελπίδας που θα σηματοδοτήσει το τέλος της δύσκολης περιόδου του Covid-19 και για τις δύο χώρες.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, ο Αλβανός υπουργός συμμετείχε στην 66η σύνοδο της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη, του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, όπου παρουσιάστηκαν οι απόψεις για τα πρωτόκολλα υγείας και για την ευρύτερη συνεργασία εντός του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού με βάση το κοινό συμφέρον όλων των χωρών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου