Άρνηση των Ελλήνων Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας να πάνε στο αεροδρόμιο των Τιράνων

Άρνηση των Ελλήνων Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας να πάνε στο αεροδρόμιο των Τιράνων

Σημαντικές εξελίξεις διαδραματίζονται στο θέμα που αφορά την απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στα Τίρανα.

Η Υπουργός Υποδομών και Ενέργειας της Αλβανίας, Belinda Balluku, δήλωσε ότι δεν ήταν απαραίτητο οι Τούρκοι και οι Έλληνες ελεγκτές να βρίσκονται στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου "Μητέρα Τερέζα" στο Ρίνας, λόγω της επιστροφής στην εργασία ορισμένων Αλβανών ελεγκτών που μέχρι πρότινος απεργούσαν.

Σύμφωνα με την Αλβανίδα Υπουργό, οι Τούρκοι και οι Έλληνες ελεγκτές έδειξαν προθυμία να βοηθήσουν την Αλβανία εθελοντικά μέχρι να επέλθει η τάξη στο όλο πρόβλημα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν επίσης και οι δηλώσεις της αλβανικής πλευράς προς τα Μ.Μ.Ε. της χώρας, παρουσιάζοντας τη βοήθεια των Τούρκων και έπειτα και των Ελλήνων ελεγκτών ως προτετελεσμένο γεγονός.

Όσον αφορά τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στο πρόβλημα των πτήσεων, η Υπουργός δήλωσε πως η αεροπορία διέπεται από ειδικούς κανόνες, οι οποίοι υπάγονται σε διεθνείς κανονισμούς και είναι υπεράνω ακόμη και των κυβερνήσεων.

Το θέμα των Ελλήνων ελεγκτών:
Σε άρθρο της "Καθημερινής" γίνεται αναλυτική αναφορά σχετικά με το θέμα που προέκυψε στο αεροδρόμιο της Αλβανίας, με τους Έλληνες υπαλλήλους να αρνούνται να μεταβούν στα Τίρανα.
Κατόπιν αιτήματος του διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ζητήθηκε από 12 Έλληνες ελεγκτές να συμμετάσχουν ως εθελοντές στη διαχείριση του προβλήματος στο αεροδρόμιο των Τιράνων, ωστόσο εκείνοι αρνήθηκαν. Ωστόσο αφού κανένας τους δεν θέλησε να συμμετάσχει στην αποστολή, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προσπάθησε να πίεση την όλη κατάσταση.
Οι αντιδράσεις των ελεγκτών φαίνεται πως οδήγησαν το αρμόδιο Υπουργείο της Αλβανίας να αποσύρει το αίτημα.
«Η Ενωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας παρακολουθεί στενά και με έκδηλη ανησυχία τα τελευταία ειδεχθή γεγονότα στην γειτονική Αλβανία, αναφορικά με τις συλλήψεις συναδέλφων και την εν γένει αυταρχική συμπεριφορά απέναντί τους. Τα γεγονότα αυτά δεν συνάδουν με τις Ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και καταδικάζονται απερίφραστα από το σύνολο των συναδέλφων. Καταδικάζουμε επίσης κάθε προσπάθεια εξυπηρέτησης του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της Αλβανίας από ελεγκτές τρίτων χωρών. Καλούμε σε συμφωνία με τους υπόλοιπους ευρωπαίους συναδέλφους μας τις εμπλεκόμενες πλευρές να επιλύσουν με σύνεση τα θέματα που έχουν δημιουργηθεί, να αποκατασταθούν οι συνάδελφοί μας στις θέσεις τους και να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξή τους.», καταλήγει η Ένωση Ελλήνων Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου