Αλβανικές εκλογές 2021: Δηλώσεις της αντιπροσωπείας των κρατών μελών της Ε.Ε.

Αλβανικές εκλογές 2021: Δηλώσεις της αντιπροσωπείας των κρατών μελών της Ε.Ε.

Ο αρχηγός της αντιπροσωπείας της Ε.Ε. και οι αρχηγοί της αποστολής των κρατών μελών της στην Αλβανία παρακολουθούν στενά τις προετοιμασίες των κοινοβουλευτικών εκλογών και την μέχρι στιγμής προεκλογική εκστρατεία.

Η έναρξη της επίσημης εκστρατείας αποτελεί ευκαιρία για τα πολιτικά κόμματα και τους υποψηφίους τους να επικεντρώσουν τις συζητήσεις τους στα αντίστοιχα πολιτικά τους προγράμματα και στις μεταρρυθμίσεις που σκοπεύουν να κάνουν για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Σε αυτό το σημείο, θυμόμαστε τη σημασία του εποικοδομητικού - και χωρίς αποκλεισμούς - πολιτικού διαλόγου, όπως αποδεικνύεται κυρίως από την ευρεία διακομματική συναίνεση που οδήγησε στη συμφωνία του Πολιτικού Συμβουλίου της 5ης Ιουνίου για την εκλογική μεταρρύθμιση. Το ίδιο πνεύμα πρέπει να εμπνεύσει μια προεκλογική εκστρατεία που βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό, τον διάλογο και τον περιορισμό, και διεξάγεται με ειρηνικό τρόπο χωρίς φλεγμονώδη ρητορική ή ρητορική μίσους.

Οι διαφανείς, χωρίς αποκλεισμούς, ελεύθερες και δίκαιες εκλογές και ο σεβασμός για την επίτευξή τους είναι σημαντικές, με σκοπό να εξασφαλιστεί στη συνέχεια η νομιμότητα της νέας συνέλευσης και της νέας κυβέρνησης. Δίνουμε βάση σε όλους τους σχετικούς αλβανικούς θεσμούς και τους πολιτικούς φορείς, να ενεργούν σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και με τις αποφάσεις της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής.

Ενθαρρύνουμε τους πολίτες της Αλβανίας να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου τους σεβόμενοι όλα τα μέτρα κατά της πανδημίας COVID-19.

Χαιρετίζουμε και υποστηρίζουμε τις προσπάθειες των αλβανικών οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών να παρακολουθήσουν την προεκλογική εκστρατεία και την όλη διαδικασία κατά την Ημέρα των Εκλογών. Η διεθνής κοινότητα υποστηρίζει και παρακολουθεί ενεργά ολόκληρη τη διαδικασία προετοιμασίας και διεξαγωγής των εκλογών, πρωτίστως μέσω της αποστολής του ΟΑΣΕ (ODIHR). Η αντιπροσωπεία της Ε.Ε. και οι πρεσβείες των κρατών μελών της Ε.Ε. θα επισκεφθούν επίσης μεγάλο αριθμό εκλογικών κέντρων την ημέρα των εκλογών.


Στεκόμαστε σταθερά στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας προς την Ε.Ε.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου