Αλβανία: Τελεσίγραφο σε Ρώσο διπλωμάτη να εγκαταλείψει την χώρα εντός 72 ωρών

Αλβανία: Τελεσίγραφο σε Ρώσο διπλωμάτη να εγκαταλείψει την χώρα εντός 72 ωρών

«Ο Αλεξέι Κριβοσέφ υποχρεώνεται να εγκαταλείψει τη χώρα εντός 72 ωρών», σύμφωνα με την ανακοίνωση του αλβανικού ΥΠΕΞ.

Τα Τίρανα κήρυξαν ένα Ρώσο διπλωμάτη ανεπιθύμητο πρόσωπο γιατί παραβίαζε τα μέτρα που έχει θεσπίσει η αλβανική κυβέρνηση για την καταπολέμηση της Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.

«Ο Αλεξέι Κριβοσέφ υποχρεώνεται να εγκαταλείψει τη χώρα εντός 72 ωρών», ανέφερε η ανακοίνωση.

Αξιωματούχοι του υπουργείου είχαν επικοινωνήσει επανειλημμένα με τον Ρώσο πρέσβη στα Τίρανα, τον Μιχαήλ Αφανάσιεφ, για να εκφράσουν την ανησυχία τους για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις από τον διπλωμάτη των μέτρων κατά της Covid-19.

«Σε αντίθεση με τις υποσχέσεις, ο διπλωμάτης συνέχιζε να παραβιάζει τα μέτρα προφύλαξης κατά της πανδημίας (…) και αυτές οι παραβιάσεις δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, ούτε να γίνουν ανεκτές», ανέφεραν οι αλβανικές αρχές.

«Η αλβανική κυβέρνηση επιθυμεί την ενίσχυση των φιλικών σχέσεων με τη Ρωσική Ομοσπονδία και εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι η καλή θέληση και των δύο πλευρών υπονομεύεται από επαναλαμβανόμενη ατομική συμπεριφορά του ρωσικού διπλωματικού προσωπικού στα Τίρανα που παραβιάζει τα μέτρα (…) τα οποία στοχεύουν στην προστασία του πληθυσμού εναντίον της Covid 19», πρόσθεσε το αλβανικό ΥΠΕΞ.

Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με την παραβίαση των μέτρων από τον Ρώσο διπλωμάτη.

Το υπουργείο εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η απόφαση που επιβλήθηκε και λαμβάνεται σε «δύσκολους καιρούς για ολόκληρο τον κόσμο» θα γίνει δεκτή με κατανόηση από τη Μόσχα.

Αυτό το μέτρο ήταν «απαραίτητο για να διασφαλιστεί η προστασία της υγείας και της ασφάλειας όλων των πολιτών, των Αλβανών και μη» που ζουν στην αλβανική επικράτεια, υπογραμμίζεται.

Τον Μάρτιο του 2018, η Αλβανία απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες για «δραστηριότητες ακατάλληλες με τη διπλωματική τους ιδιότητα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου