Αυτός είναι ο πρωταγωνιστής του βίντεο με τους Αλβανούς στον ελληνικό στρατό

Αυτός είναι ο πρωταγωνιστής του βίντεο με τους Αλβανούς στον ελληνικό στρατό

Αντιδράσεις και έντονη καχυποψία ως προς την αυθεντικότητα του προκάλεσε το βίντεο με τους Αλβανούς στον ελληνικό στρατό που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Πριν δημοσιεύσουμε το βίντεο στην ιστοσελίδα μας, ψάξαμε και βρήκαμε το προφίλ του χρήστη που το δημοσίευσε στο Instagram ως story. Φυσικά ο λογαριασμός του πλέον δεν είναι δημόσιος καθώς το θέμα πήρε εκτάσεις σε Ελλάδα και Αλβανία. Στην Ελλάδα προβλήθηκε ως άκρως ντροπιαστική εικόνα για τον ελληνικό στρατό ενώ στην Αλβανία όπως ήταν αναμενόμενο, με διθυραμβικά σχόλια για τους συμπατριώτες τους που κάνουν κουμάντο στους Έλληνες στρατιώτες.

Στο βίντεο λοιπόν, το οποίο είναι γνήσιο και όχι προϊόν μοντάζ, δύο φαντάροι μιλώντας αλβανικά στέλνουν χαιρετισμούς σε Αλβανούς φίλους τους, τους οποίους έχουν κάνει και tag στο βίντεο. Στη συνεχεία ένας εξ αυτών, αυτος που δίνει τα παραγγέλματα, φωνάζει ρυθμικά το όνομα ενός Αλβανού καλλιτέχνη που ακούει στο όνομα Meriton και είναι ανάμεσα σε αυτούς που αφιερώνει το βίντεο.

Ο ιδιος ανέβασε και το βίντεο στο προφίλ του στο Instagram και το όνομα του όπως φαίνεται και επάνω αριστερά στο βίντεο, είναι Frenkli_Myftari. Όπως προαναφέρθηκε ο λογαριασμός του έχει απενεργοποιηθεί από τον ίδιο. Αναζητώντας στο διαδίκτυο, ο Myftari διατηρεί εδώ και χρόνια σχολή πολεμικών τεχνών στα Τίρανα και άγνωστο πώς βρέθηκε στην Ελλάδα για την στρατιωτική του θητεία. Η τελευταία του φωτογραφία με την παραλλαγή είναι τον Δεκέμβριο του 2020 και εικάζουμε πως είναι στο κέντρο εκπαίδευσης τεθωρακισμένων στον Αυλώνα.

Φωτογραφία από τον λογαριασμό στο Instagram της σχολής πολεμικών τεχνών

Το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι όλο αυτό να είναι μια πλάκα μεταξύ φαντάρων από εκεί και πέρα όμως υπάρχουν και κάποια όρια. Η πλάκα του στυλ δείτε με είμαι Αλβανός και κάνω κουμάντο τους Έλληνες φαντάρους, είναι βούτυρο στο ψωμί των ακραίων Αλβανών αλλά και μια άριστη τακτική να αυξήσει κάποιος τους followers του. Το σίγουρο είναι πως κανένας από τους υπεύθυνους δεν μπορεί να ισχυριστεί πως δεν περίμενε το βίντεο να ξεσηκώσει αντιδράσεις, έχουμε πολλά καταγεγραμμένα παρόμοια περιστατικά που έχουν φτάσει μέχρι και στα δελτία ειδήσεων και έχουν προκαλέσει την ελληνική κοινή γνώμη

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου