Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Βορειοηπειρωτών για το κλειστό τελωνείο του Μαυροματίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Βορειοηπειρωτών για το κλειστό τελωνείο του Μαυροματίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο μεθοριακό σταθμό Μαυροματίου στη Σαγιάδα, πραγματοποιούν την Κυριακή το μεσημέρι, οι Βορειοηπειρώτες που διαμένουν μόνιμα στη Θεσπρωτία, ζητώντας να επαναλειτουργήσει το τελωνείο, που είναι κλειστό από τις 22 Ιουλίου, λόγω των μέτρων κατά της διάδοσης του κορονοϊού.

Η αναστολή λειτουργίας του τελωνείου δυσχεραίνει την επίσκεψη των Βορειοηπειρωτών από τη Θεσπρωτία στα χωριά τους, αφού για να πάνε – ενώ βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Σαγιάδα – πρέπει να διανύσουν αποστάσεις 200 και πλέον χιλιομέτρων προκειμένου να βρεθούν στην Κακαβιά.

Οι Βορειοηπειρώτες ζητούν να λειτουργήσει το τελωνείο, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί και για το Τελωνείο Κακαβιάς.

Το ίδιο αίτημα έχουν εκφράσει ακόμη το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και ο Αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης.

«Η ανάγκη επαναλειτουργίας του τελωνείου Μαυροματίου«, σημειώνουν οι εκπρόσωποι της Θεσπρωτίας «γίνεται ακόμα πιο επιτακτική ενόψει και της συγκομιδής των εσπεριδοειδών, καθώς χρειάζεται να εισέλθουν στη Θεσπρωτία εργάτες γης».

Την ίδια στιγμή δεκάδες επιχειρήσεις από τη Θεσπρωτία που είχαν εξαγωγική δραστηριότητα στη Νότια Αλβανία, έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, επισήμανε τον κίνδυνο, να εισέρχονται στη χώρα πολίτες από την Αλβανία, μέσω ανεπίσημων αφύλακτων διόδων με ότι κίνδυνο αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου