Το άνοιγμα του Τελωνείου Μαυροματίου ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας

Το άνοιγμα του Τελωνείου Μαυροματίου ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας

O Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης απέστειλε επιστολή στον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας επισημαίνοντας την ανάγκη άμεσης επαναλειτουργίας του τελωνείου Μαυροματίου διότι η διαμορφωθείσα κατάσταση έχει δημιουργήσει οικονομικό στραγγαλισμό τόσο στη Θεσπρωτία όσο και στη Νότια Αλβανία όπου το 95% των χωριών είναι Ελληνόφωνα και κατοικούν αποκλειστικά Βορειοηπειρώτες.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει :

ΠΡΟΣ:

Γενικό Γραμματέα

Δημόσιας Υγείας κ. Πρεζεράκο Παναγιώτη

Αξιότιμε κύριε Γενικέ,

Σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις το τελωνείο Μαυροματίου στην Σαγιάδα Θεσπρωτίας έχει αναστείλει τη λειτουργία του εδώ και δύο μήνες.

Η διαμορφωθείσα κατάσταση έχει δημιουργήσει οικονομικό στραγγαλισμό τόσο στη Θεσπρωτία όσο και στη Νότια Αλβανία όπου το 95% των χωριών είναι Ελληνόφωνα και κατοικούν αποκλειστικά Βορειοηπειρώτες.

Ως Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας αλλά και με την συνεπικουρία των Δημάρχων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, θεωρούμε ότι θα αποτελούσε βέλτιστη λύση το άνοιγμα του τελωνείου, πάντοτε με την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγείας, (κλιμάκιο Ε.Ο.Δ.Υ, ταχείς έλεγχοι κ.λ.π).

Όμως αν αυτή δεν είναι εφικτή, παρακαλώ όπως εξετάσετε την περίπτωση λειτουργίας του, με προώθηση ατόμων και εμπορευμάτων, μόνον προς Αλβανία.

Μια τέτοια λύση δεν επηρεάζει πουθενά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. τέτοια κίνηση θα έδινε μια ανάσα στους επαγγελματίες ένθεν και κείθε των συνόρων.

Σήμερα είναι αναγκασμένοι να διανύουν πάνω από 300 χιλιόμετρα, διαγράφοντας μεγάλο κύκλο για να προωθήσουν τα προϊόντα τους, από το τελωνείο στην Κακαβιά Ιωαννίνων.

Θεωρώντας ότι θα εξεταστεί προς την θετική κατεύθυνση το αίτημά μας σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παραμένω στην διάθεσή σας για τυχόν περαιτέρω διευκρινήσεις ή στοιχεία.

Με τιμή

ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου