Κρυσταλλοπηγή: Ουρές από ταξιδιώτες που δεν φέρουν τεστ κορονοϊού και PLF

Κρυσταλλοπηγή: Ουρές από ταξιδιώτες που δεν φέρουν τεστ κορονοϊού και PLF

Ουρές και νεύρα επικράτησαν για αρκετές ώρες στη διέλευση των συνόρων της Κρυσταλλοπηγής την Παρασκευή το πρωί λόγω της μεγάλης εισροής μεταναστών που επιδιώκουν να περάσουν στην Ελλάδα.

Σε δεκάδες εξ αυτών δεν επετράπη η είσοδος στην Ελλάδα, καθως εμφανίστηκαν χωρίς τέστ κορανοϊού και συμπληρωμένο έντυπο PLF τα οποία αποτελούν βασικές προϋποθέσεις.

Αν και οι κανόνες για την είσοδο στην Ελλάδα ισχύουν για μήνες, οι πολίτες εξακολουθούν να εμφανίζονται στα σύνορα και να λένε πως δεν έχουν ενημέρωση για τις προϋποθέσεις.

Ο αποκλεισμός από την Πέμπτη και η αυξημένη εισροή της Παρασκευής δημιούργησαν ουρές και χάος στην Αλβανική πλευρά. Ο αριθμός των 300 επιβατών που επιτρέπεται να περνούν ανά ημέρα ολοκληρώθηκε περίπου στις 10:30 και στη συνέχεια η ελληνική πλευρά ανέστειλε την εργασία.

«Ενημερώνουμε όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται να περάσουν στο ελληνικό κράτος, ότι επί του παρόντος έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των 300 πολιτών και η εργασία έχει ανασταλεί από την ελληνική αστυνομία και δεν θα επιτρέπεται η μεταφορά άλλων προσώπων σήμερα. Απευθυνόμαστε στους πολίτες που θέλουν να ταξιδέψουν προς την Ελλάδα, να μην συνεχίσουν το ταξίδι προς την Κρυσταλλοπηγή για σήμερα».

Σε αυτήν την κατάσταση, περίπου 100 άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι σε ουδέτερο έδαφος και άλλοι στην αλβανική πλευρά των συνόρων. Μερικοί λένε ότι θα επιστρέψουν στην Αλβανία, ενώ άλλοι θα περάσουν τη νύχτα εκεί για να είναι μεταξύ των πρώτων που θα διασχίσουν τα σύνορα στην Ελλάδα το Σάββατο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου