Κακαβιά: 17 χιλιόμετρα η ουρά των οχημάτων προς Ελλάδα (βίντεο)

Κακαβιά: 17 χιλιόμετρα η ουρά των οχημάτων προς Ελλάδα (βίντεο)

Για ακόμη μια ημέρα οι οδηγοί με τις οικογένειές τους παραμένουν καθηλωμένοι στο τιμόνι των οχημάτων τους με την ελπίδα να περάσουν τα σύνορα με κατεύθυνση προς Ελλάδα. Η εικόνα παραμένει παρόμοια τα τελευταία 24ωρα με τα οχήματα να σχηματίζουν ουρές 17 χιλιόμετρων και αρκετούς να βρίσκονται εκεί πάνω από 24 ώρες.

Όπως έχουμε αναφέρει επανειλημμένως, ο πανικός και η μαζική φυγή από την Αλβανία οφείλεται στα νέα αυστηρά μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης που ξεκινούν από αύριο, 16 Αυγούστου. Τρανή απόδειξη αυτού είναι η κίνηση την σημερινή ημέρα, παραδοσιακά ο δεκαπενταύγουστος όλες τις άλλες χρονιές είχε μειωμένη κίνηση.

Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, έχει γίνει πρόταση στην Ελληνική κυβέρνηση για την διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας του συνοριακού φυλακίου για την αποσυμφόρηση του όγκου των ταξιδιωτών χωρίς να έχει γίνει γνωστό εάν η πρόταση έγινε δεκτή. Δεν λείπουν και τα ευτράπελα καθώς στελέχη της κυβέρνησης της Αλβανίας στην προσπάθεια τους να παίξουν πολιτικά παιχνίδια, διατείνονται πως έχουν συμφωνήσει με την Ελλάδα την άρση αρκετών μέτρων, δίχως αυτό φυσικά να ισχύει.

Στα ευτράπελα συγκαταλέγεται και η εικόνα των λεωφορείων που παραλαμβάνουν πεζούς στα σύνορα της Κακαβιάς με κατεύθυνση προς Αθήνα. Τα λεωφορεία είναι ασφυκτικά γεμάτα αψηφώντας τους υγειονομικούς κανόνες για περιορισμένο αριθμό επιβατών.

Η μόνη ρεαλιστική λύση για την άμεση αποσυμφόρηση της Κακαβιάς είναι η κατεύθυνση των ταξιδιωτών προς την Κρυσταλλοπηγή όπου δεν υπάρχει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και η διέλευση είναι ταχύτερη. Χθες η ουρά στην Κρυσταλλοπηγή έφτασε τα 2 χιλιόμετρα την στιγμή που στην Κακαβιά ήταν στα 15. Προσοχή και η Κρυσταλλοπηγή λειτουργεί έως τις 11μμ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου