Είσοδος από την Κακαβιά με αρνητικό τεστ Covid-19 και όριο 750 άτομα ανά ημέρα

Είσοδος από την Κακαβιά με αρνητικό τεστ Covid-19 και όριο 750 άτομα ανά ημέρα

Νέα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με ενημέρωση που έγινε πριν από λίγη ώρα από την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελεία Πελώνη είσοδος στην χώρα θα επιτρέπεται κατόπιν προσκόμισης αρνητικού τεστ για τον κορονοϊό και θα εφαρμοστεί ημερήσιο πλαφόν 750 ατόμων που θα μπορούν να περάσουν από την Κακαβιά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος:

Σε ό,τι αφορά τα χερσαία σύνορα, από τις 17/8 καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει επίσης να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα. Η υποχρέωση προσκόμισής του συμπεριλαμβάνει επίσης τους Έλληνες πολίτες και τους έχοντες άδειες διαμονής. Το τεστ πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.

Από τις 16/8 μπαίνει πλαφόν στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς. Συγκεκριμένα, από τις 16/8 θα επιτρέπεται η διέλευση 750 ατόμων την ημέρα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου