Αργυρόκαστρο: Ομογενής σκότωσε Αλβανό - Στο στόχαστρο των ακραίων ΜΜΕ η μειονότητα

Αργυρόκαστρο: Ομογενής σκότωσε Αλβανό - Στο στόχαστρο των ακραίων ΜΜΕ η μειονότητα

Σε μια άνευ προηγουμένου λασπολογία και σ' ένα άκρως εθνικιστικό παραλήρημα έχει επιδοθεί εδώ και δύο μέρες αλβανικός ενημερωτικός ιστότοπος της περιοχής του Αργυροκάστρου. Οι αρθρογράφοι, θέλοντας να δώσουν εξαιρετικά μεγάλη διάσταση σε ένα τραγικό γεγονός που συνέβη προ δύο ημερών, με θύτη Έλληνα – μειονοτικό από τη Δερβιτσάνη, στάζουν χολή ως προς την αντιμετώπιση της όλης κατάστασης.

Αρχικά υπερτονίζοντας την καταγωγή του ανθρώπου που σε κατάσταση άμυνας σκότωσε έναν αλβανικής καταγωγής γνωστό του, θέλουν να στρέψουν την αλβανική κοινή γνώμη στο μίσος και την εχθρότητα ως προς τους Έλληνες της Εθνικής Μειονότητας της Αλβανίας.

Η μεροληψία τους έναντι του θύτη και η ακαμψία που δείχνουν ως προς την προβολή των συνθηκών όπου διενεργήθηκε αυτή η τραγική πράξη, είναι πασιφανές πως στρέφει την προσοχή, όχι στο γεγονός, αλλά σε έναν άθλιο παραλήρημα. Η δημοσιογραφική ασχετοσύνη και η καπηλεία μιας τόσο δύσκολης συγκυρίας, είναι εγκληματική, διότι μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη συνύπαρξη μεταξύ των κατοίκων της Ε.Ε.Μ. και των Αλβανών συμπατριωτών τους. Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά όπου τέτοια μέσα πρόχειρης δημοσιογραφίας, χειραγωγούν την κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, θύτης και θύμα υπήρξαν για χρόνια οικογενειακοί φίλοι, κι έτσι αφού έφαγαν μαζί μεσημεριανό στην περιοχή της Ζαγοράς, ακολούθησαν με το ίδιο όχημα την οδό Πολύτσανης - Αργυροκάστρου και καθ 'οδόν διαπληκτίστηκαν με το θύτη να κάνει λόγο για εξύβριση από πλευράς του θύματος και για τραυματισμό του. Έπειτα ο θύτης για να προστατευτεί, όπως ο ίδιος είπε, χρησιμοποίησε βαρύ σιδερένιο αντικείμενο, με το οποίο και αφαίρεσε τη ζωή του Αλβανού συνεπιβάτη του, χτυπώντας τον στο κεφάλι.

Ο θύτης ενημέρωσε για το μοιραίο έγκλημα τους οικείους του θύματος, καθώς και τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες διενήργησαν έρευνα στην περιοχή. Μετά από λίγες ώρες ο ομογενής μετέβη οικειοθελώς στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου, όπου παραδόθηκε, παραδεχόμενος την πράξη του.

Κατά την ανάκριση ανέφερε πως το θύμα τον εξύβρισε θίγοντας τις εθνικές του πεποιθήσεις.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου