Ο Τηλέμαχος Λαχανάς γεννήθηκε το 1940 στο Βοδίνο της Πάνω Δρόπολης. Το 1960 τελείωσε την Μεσαία Τεχνική Σχολή «9 Νοέμβρη» στα Τίρανα με ειδικότητα τοπογράφος. Αν και στους 400 τελειόφοιτους ήταν ένας από τους δύο με δίπλωμα «ΑΡΙΣΤΟΣ», εξ’ αιτίας κακής «κακής βιογραφίας», δεν του επετράπη να συνεχίσει σπουδές στο Πανεπιστήμιο αν και διορίστηκε Τοπογράφος στον Υδροηλεκτρικό Σταθμό της Μπίστρισσας. Μετά την στρατιωτική του θητεία εργάστηκε στις επιχειρήσεις υδάτων, οικοδομών, εγγειοβελτιωτικών έργων και στο αυτοκινητιστικό συνεργείο.

Συμμετείχε σε ανασκαφές με αρχαιολόγους του Ι. Αρχαιολογίας ως τοπογράφος και σκιτσογράφος. Συνεργάστηκε επίσης με ελληνικές και αγγλικές αρχαιολογικές αποστολές. Είναι γνώστης ιστορίας, αρχαιολογίας, οικονομικών και κατέχει την ιταλική γλώσσα. Έχει δημοσιογραφήσει σχεδόν σε όλες τις τοπικές εφημερίδες.

Την περίοδο 1992-1996 διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος στο Δημαρχείο των Αγίων Σαράντα, ενώ μετά απο 14 χρόνια στην υπηρεσία του Ι. Μνημείων, το 2002, έκλεισε το εργασιακό του βίος ως Υπεύθυνος της Εφορίας Πολιτιστικών Μνημείων Αγίων Σαράντα και Δελβίνου. Τελευταία ανασκαλίζοντας σε βιβλιοθήκες της Αθήνας προσπαθεί να διφωτίσει όσο μπορεί την δικιά μας κοινότητα περί ιστορίας και παραδόσεων. Το πόσο θα ευαισθητοποιηθεί η κοινότητα με τις μελέτες του εξαρτάται.

Αυγ
28

Ο Σπύρο-Μίλιος και η γενεαλογία του μέσα από δημοσιογραφικά κείμενα

Ο Σπύρο-Μίλιος και η γενεαλογία του μέσα από δημοσιογραφικά κείμενα
(Αξιοσέβαστε αναγνώστη! Όταν διαβάσεις το εν συνεχεία ιστορικό κείμενο αναρωτήσου αν επί τη ευκαιρία των 200 χρόνων Ελληνικής Επανάστασης απεδόθησαν, μέχρι τώρα από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» τιμές αν...

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη