Αδέρφια μας Μακεδόνες, Θαρσείτε

Αδέρφια μας Μακεδόνες, Θαρσείτε

Όταν ο μεγάλος ιεράρχης του Γένους και στυλοβάτης του Μακεδονικού Αγώνα, Γερμανός Καραβαγγέλης, δώρισε στον Παύλο Μελά μια εικόνα της Ανάστασης του Χριστού, κάθε άλλο παρά τυχαία δεν ήταν αυτή του η κίνηση. Κι όταν επίσης στέκονταν θαρραλέος εμπρός στο σκήνωμα του δολοφονηθέντα από τους κομιτατζήδες, Μητροπολίτη Κορυτσάς Φωτίου Καλπίδη, πάλι θάρρος έδινε στο λαό της πονεμένης Ηπείρου μας.

Αδέρφια μας, βαδίστε επάνω στα αχνάρια που άφησε ο Παύλος Μελάς και γεμίστε την ψυχή σας με ζήλο και παλμό. Το όνομά σας το όρισαν οι Δωριείς και οι Αργεάδες συνεχίζοντας τη δυναστεία του Φιλίππου στα πέρατα της οικουμένης. Όσο κι αν θέλουν να διαστρεβλώνουν την ιστορική αντικειμενικότητα, άλλο τόσο θα φάσκουν και θα αντιφάσκουν οι αναλώσιμοι ταγοί της σημερινής Ελλάδας. Ο Έλληνας στέκει πάντοτε ορθός, αγωνιζόμενος μέχρις εσχάτων ακόμη και για το φυσικά ακατόρθωτο.

Οι Βορειοηπειρώτες ξέρουμε τι πάει να πει να σου αλλάζουν το όνομα. Από Ηπειρώτες μας πρόσθεσαν το «Βόρειοι», έπειτα μας αφαίρεσαν δια της βίας οτιδήποτε το ελληνικό και μας αποκαλούν ακόμη και σήμερα «Μειονοτικούς».

Τη μοίρα σας την έχετε στα χέρια σας, παλέψτε μαζί της, μη μεμψιμοιρείτε, ακόμη κι αν σας αποκαλούν φασίστες. Είναι τόσο ρευστοί αυτοί οι όροι, που μπορεί την επόμενη μέρα να τους δοθεί άλλη σημασία. Να ξέρετε όμως πως εκείνο που δεν πρέπει να αλλάξει, είναι το ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ. Εκείνο είναι βαρύτιμο, βαστά εντός του το χαρακτήρα και την ακεραιότητα των κεκτημένων σας.

Η αγάπη μας για το έθνος είναι άδολη, είναι αληθινή, είναι η κινητήριος δύναμη για την πρόοδο που όλοι επιθυμούμε. Ακόμη κι αν κάνουμε λάθη, πάντα γυρνάμε με λεβεντιά προς το Θεό και τη σημαία μας, ζητώντας έλεος σε αυτές τις μέρες της παγκόσμιας απελπισίας. Εκεί μέσα θέλουν να ρίξουν κι εσάς, για να προστεθείτε ως άλλα προϊόντα στην άβουλη μάζα της εποχής μας.

Δε σας ξεχνάμε και αυτό το αποδεικνύουμε επανειλημμένα σε κάθε σας μάχη. Από τότε που οι παππούδες μας πολεμούσαν στο πλευρό των δικών σας προγόνων, μέχρι και σήμερα οφείλουμε να σας στηρίζουμε.

Εσείς, οι όντως Μακεδόνες, μας χτίσατε τα σχολειά μας μέσα στην τουρκοκρατία, μας στηρίζετε διαχρονικά, κι όλο αυτό είναι αμφίδρομο. Στεκόμαστε δίπλα σας χωρίς να θέλουμε να προκαλέσουμε άστοχη συγκίνηση και πατριδολαγνεία. Ως αδικημένοι από τις συγκυρίες και τα λάθη των εκάστοτε ηγετών, επιθυμούμε να σας συμπαρασταθούμε όσο οι δυνάμεις μας το επιτρέπουν ή και δεν το επιτρέπουν.

Τίποτα δε χάθηκε, τίποτα δεν ξεχνιέται. Όλα είναι στη δική μας θέληση. Με υπομονή και επιμονή, στο δρόμο της Αλήθειας!

Οι Βορειηπειρώτες αδελφοί σας!

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου