Συρίγος: Θεωρώ ότι στην κυπριακή ΑΟΖ είναι πιθανόν να έχουμε πολεμικά επεισόδια

 Συρίγος: Θεωρώ ότι στην κυπριακή ΑΟΖ είναι πιθανόν να έχουμε πολεμικά επεισόδια

"Θεωρώ ότι στην κυπριακή ΑΟΖ είναι πιθανόν να έχουμε πολεμικά επεισόδια" δήλωσε ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

"Ο Ερντογάν είναι περισσότερο ισλαμιστής από ποτέ, αλλά ακόμη δεν έχουμε δει που θα φτάσει. Θέλει να ξεριζώσει εντελώς τον κεμαλισμό και στόχος του είναι να το έχει κάνει μέχρι το 2023" ανέφερε ο καθηγητής.

"Ο Εντογάν φαντασιώνεται ότι η χώρα του είναι ο κυρίαρχος της περιοχής. Ξέρει όμως ότι για να προχωρήσει σε ορισμένες κινήσεις πρέπει να παίρνει άδεια. Υπάρχει διαφορά της ρητορικής που έχει και της πρακτικής. Τους Κούρδους στην Αφρίν τους χτύπησε μόνο αφού πήρε το πράσινο φως από τους Ρώσους. Δεν κινείται χωρίς να πάρει πράσινο φως από αυτούς που ξέρει ότι έχουν το παιχνίδι στα χέρια τους" συμπλήρωσε.

"Ως προς το Αιγαίο και τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, όχι Κύπρου, ότι ο Ερντογάν θα μας κρατάει στην τσίτα, δηλαδή θα κάνει κινήσεις ημινομιμοποιημένες όπως με τους δύο στρατιωτικούς. Κινήσεις που δεν θα οδηγούν σε πολεμική σύγκρουση, αλλά θα περνάνε μηνύματα καθίστε φρόνιμα. Είναι διαφορετική η κατάσταση με την Κύπρο. Θεωρώ ότι στην κυπριακή ΑΟΖ είναι πιθανόν να έχουμε πολεμικά επεισόδια" τόνισε.

Αναφορικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ανέφερε ότι "Ο Ερντογάν βλέπει όχι μόνο τους δύο στρατιωτικούς, αλλά όλους τους ξένους υπηκόους που βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές, ως διπλωματικό εργαλείο".

πηγη:real.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου