Σχετικά με την συνάντηση της ΠτΔ με την ηγεσία του ελληνισμού της Χιμάρας

03/02/22, 13:00
Κατηγορία: Απόψεις / Συντάκτης: Κεραύνιος

Συμβολισμοί και ουσία 

Τον πρόεδρο της Ομόνοιας Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη, τον πρόεδρο της Ένωσης Χειμαρριωτών Θοδωρή Γκούμα και τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων του σχολείου ΟΜΗΡΟΣ υποδέχθηκε χθες (2/2/2022) στο προεδρικό μέγαρο η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Προφανώς δεν μπορούμε να περιμένουμε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τα όσα συζητήθηκαν με την ανώτατη άρχοντα του ελληνικού κράτους, αλλά κατ΄αρχάς σε συμβολικό επίπεδο είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η κα. Σακελλαροπούλου φροντίζει την διατήρηση και ενίσχυση των δεσμών της προεδρίας με τον ελληνισμό της Χιμάρας.

Επί της ουσίας, η υποστήριξή της ΠτΔ σε θεμελιώδη αιτήματά μας μπορεί να φανεί πολύ σημαντική όταν αυτά τίθενται ενώπιων των κυβερνητικών στελεχών.

Είναι ξεκάθαρο πως πέραν των άλλων θεμάτων, η συζήτηση αφορούσε σε μεγάλο βαθμό την ελληνική εκπαίδευση στην Χιμάρα. Η συμπαράσταση της Προέδρου, ελπίζουμε να αποτελέσει ένα ακόμη στήριγμα στον πολυετή αγώνα της Ομόνοιας για την διεύρυνση της ελληνικής εκπαίδευσης και να εκπληρωθεί σύντομα ο στόχος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, συζητήθηκαν όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τόσο τους Έλληνες που ζουν στις πατρογονικές μας εστίες όσο και όσους διαμένουν στην Ελλάδα. Η κυρία Πρόεδρος έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία σε κοινωνικά ζητήματα ενώ ως πρώην ανώτατη δικαστικός, ήταν ιδιαίτερα εύστοχη στις προτάσεις τις για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας σε νομικό επίπεδο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: