Άδεια παρέμεινε η Βόρειος Ήπειρος τις φετινές γιορτές

Άδεια παρέμεινε η Βόρειος Ήπειρος τις φετινές γιορτές

Αρκετά έχουν επηρεάσει τα τελευταία μέτρα που η Ελλάδα εφαρμόζει στα σύνορά της κατά του COVID-19, τις περιοχές της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία.

Όμως δικαιολογημένα γιατί η παραλλαγή «Όμικρον» του κορωνοϊού εξαπλώνεται γρήγορα και αυξάνεται ο κίνδυνος μόλυνσης των ανθρώπων.

Αν και κάθε χρόνο οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δεν φημίζονται για την μεγάλη προσέλευση των Βορειοηπειρωτών στα χωριά και τις πόλεις της ιδιαίτερης πατρίδας τους, φέτος τα πράγματα ήταν ακόμη πιο δύσκολα.

Λίγοι Βορειοηπειρώτες ήρθαν στον τόπο μας για τις γιορτές, ενώ τα χωριά μας συνεχίζουν να παραμένουν άδεια και τώρα στην αρχή του 2022 οι κάτοικοι δυσκολεύονται πολύ για τα πιο απλά πράγματα, όπως το ρεύμα και το νερό.

Σίγουρα η κατάσταση μπορεί κάποτε μπορεί να αλλάξει και όπως πάντα να επιλυθεί τόσο με την φροντίδα των τοπικών κοινοτήτων και αρχόντων όσο και με την στήριξη της μάνας Ελλάδας.

Οι Βορειοηπειρώτες πάντοτε έβαζαν την πλάτη τους και στήριζαν με κάθε τρόπο την προκοπή του τόπου τους, και πάντα κάτω από πολλές δυσκολίες κατάφερναν το ακατόρθωτο.

Μακάρι το τέλος της πανδημίας να ξανά βάλει τα πράγματα στην θέση τους και ο τόπος μας να μην πλακωθεί από την εγκατάλειψη των παιδιών του.

Α.Δ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου