Τα όσια και τα ιερά μας στη διάθεση της προεκλογικής εκστρατείας του Ράμα

Τα όσια και τα ιερά μας στη διάθεση της προεκλογικής εκστρατείας του Ράμα

Ως άλλος δημαγωγός και εξουσιαστής επισκέφθηκε την περιοχή της Δρόπολης ο Αλβανός πρωθυπουργός Ράμα, με σκοπό να προωθήσει το κόμμα του και να προσελκύσει τον κόσμο στις κάλπες.

Με πρακτικές που θυμίζουν τον μέντορά του Ερντογάν, λαϊκίζει όσο ποτέ άλλοτε, συμπεριφερόμενος ως τσιφλικάς. Ειδικά η παρουσία του ιδίου και των όμοιών του στο Ιερό Ναό της Παναγιάς στην Άνω Επισκοπή, σε ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της ιστορικής Δρόπολης, χωρίς έστω την τυπική παρουσία ενός ορθόδοξου ιερά, ο τρόπος με τον οποίο μπαίνει στο Ιερό Βήμα, η απόλυτη στάση του στον τόπο όπου με τις εντολές του εκτελέστηκε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, όλα δείχνουν πως ο τόπος οδεύει προς μια νέα δικτατορία.

Όταν οι ιεροί μας χώροι μετατρέπονται σε προεκλογικές άρρενες, όταν μεταχειρίζονται σαν εξέδρες εντυπωσιασμού για να ασκούν οι εκάστοτε πολιτευτές την πολιτική τους, τότε όλα οδηγούν στη φίμωση των ελευθεριών του ανθρώπου και όχι μόνο.

Ο τόπος έχει πια εκτροχιαστεί βαδίζοντας προς τον ολοκληρωτισμό κατά τα πρότυπα της Τουρκίας. Στην προκειμένη περίπτωση η Ελληνική Εθνική Μειονότητα της χώρας φαίνεται αδύναμη να ανταπεξέλθει στα όσα έπονται αυτών των αλλαγών.

Όλα όσα καθημερινά συμβαίνουν στην Αλβανία είναι σκανδαλώδη και ο μόνος παράγοντας που έχει πια το λόγο και την πράξη είναι η τουρκική "φιλία" που συνεχώς δυναμώνει. Η παγκόσμια δημοκρατική κοινότητα και ιδιαίτερα οι Δυτικοί εκπρόσωποί της, θα πρέπει να επέμβουν άμεσα ώστε να αναχαιτίσουν και να σταματήσουν το νέο – οθωμανικό υβρίδιο των Δυτικών Βαλκανίων που πάει να μετατραπεί η Αλβανία.

Α.Δ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου