Η Ελλάδα που «μεγαλώνει» και η Ελλάδα που σβήνει…

Η Ελλάδα που «μεγαλώνει» και η Ελλάδα που σβήνει…

Η αναλγησία και η άνευ προηγουμένου απουσία του ελληνικού κράτους απ' τα προβλήματα των Βορειοηπειρωτών, δε μπορεί σε καμία περίπτωση να εξισορροπήσει την επιτυχία του σχετικά με την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδος.

Εντούτοις ο «κουτσός» θρίαμβος δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει μια σωστή ζωή στους «άλλους» Έλληνες που εδώ και χιλιάδες χρόνια στέκουν απ' την άλλη πλευρά του Ιονίου. Ο κύριος Δένδιας – Χιμαριώτης γαρ – μας υπενθύμισε πως η Ελλάδα μεγαλώνει, ενώ εμείς θα πρέπει να υπενθυμίσουμε, ότι η Ελλάδα ναι μεν αυξάνει την θαλάσσια κυριαρχία της, εντούτοις όμως χάνει μια ακόμη Ελλάδα. Την Ελλάδα του Σπυρομήλιου, του Αρσάκη, του Μπάγκα, του Ζάππα και τόσων άλλων.

Εν γνώσει της αναλώνεται εδώ και αιώνες στα «παζάρια» των εκάστοτε ισχυρών και εκούσια οδηγεί στον όλεθρο τόσες αρχέγονες κοιτίδες. Συμπεριφερόμενη ως άλλο κρατίδιο – προτεκτοράτο, λησμονά την ισχύ της μπροστά στους Βαλκάνιους γείτονές της και εγκαταλείπει συστηματικά τα κεκτημένα της.

Από τη μία περισυλλέγει και ενταφιάζει με τις πρέπουσες τιμές τους ήρωές της και από την άλλη επιτρέπει σε άτομα ποταπά και αμόρφωτα να προσβάλλουν τα μέλη μιας δικής της γηγενούς ελληνικής κοινότητας που διαχρονικά της έδωσε τα φώτα ώστε να στήσει εξαρχής το νέο της κράτος.
Η σημερινή κυβέρνηση ήταν εκείνη που διέκοψε το πενιχρό βοήθημα των υπερηλίκων Βορειοηπειρωτών χωρίς να υπάρχει πραγματική αιτία, τώρα όμως έχει ξανά την ευκαιρία να είναι εκείνη που θα αναπτερώσει τις ελπίδες τόσων πολύπαθων ανθρώπων.

Ωστόσο, αγνοώντας ή και πολεμώντας προς την αντίθετη κατεύθυνση τα βορειοηπειρωτικά θέματα, η σημερινή Ελλάδα θα χάνει ολοένα και πιο πολύ «έδαφος» από το χώρο της δικής της ασφάλειας, καθώς η παραμονή των Βορειοηπειρωτών στη γη τους, εξασφαλίζει στον ελλαδικό χώρο μια ακόμη δικλείδα ασφαλείας. Ανέκαθεν αυτός ο χώρος στηρίζει και αποτελεί μέγα ανάχωμα στην επέλαση εγκληματιών και τόσων άλλων δυσάρεστων γεγονότων. Θα πρέπει να προστατευθεί έστω με μια όντως ευρωπαϊκή αλλαγή, η οποία να είναι σε θέση να εξασφαλίσει στους Έλληνες Βορειοηπειρώτες την ίση αντιμετώπιση και την ελευθερία.

Οι υποσχέσεις και οι «γέφυρες» που εδώ και τριάντα χρόνια στήνονται επάνω στα κορμιά των πραγματικά άτυχων Βορειοηπειρωτών, δεν μπορούν να χορηγήσουν κανένα πιστοποιητικό ασφαλείας και καμιά εγγύηση σε όσους πασχίζουν να μείνουν στον τόπο τους.

Όσο εσείς θριαμβολογείτε για την επιτυχία της «ανακατάληψης» των από χιλιετίας δικών μας ορίων, οι Απέναντι συμπατριώτες σας, θα επιμένουν να φωνάζουν για τη δικαίωση που ουσιαστικά θα τους κατοχυρώσει μια για πάντα τη συνέχιση της ζωής στη γη τους.

Μην κωφεύετε σ' αυτές τις φωνές γιατί άνετα μπορούν να γίνουν οι ερινύες του μέλλοντος.

Ο Στοχαστής

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου