Τίρανα: Σύλληψη δύο πρώην διευθυντών του δημαρχείου για κερδοσκοπικούς διαγωνισμούς

Τίρανα: Σύλληψη δύο πρώην διευθυντών του δημαρχείου για κερδοσκοπικούς διαγωνισμούς

Η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος εξέδωσε 9 εντάλματα σύλληψης για πρώην στελέχη του δήμου Τιράνων, μεταξύ των οποίων δύο σημαντικοί πρώην διευθυντές, οι Mariglen Qato και Redi Molla. Ο πρώτος ήταν επικεφαλής της Επιθεώρησης Προστασίας της Επικράτειας και ο δεύτερος επικεφαλής του Γραφείου Ύδρευσης.

Αυτό που ένωσε αυτούς τους αξιωματούχους δεν ήταν μόνο το δημόσιο καθήκον αλλά και η εταιρεία 5D, στην οποία διοχέτευαν τα χρήματα από τους δημόσιους διαγωνισμούς. Η εταιρεία αυτή καταγγέλθηκε και από την αντιπολίτευση για παροχή σημαντικών στοιχείων στους ανακριτές.

Τον περασμένο Οκτώβριο, με εντολή του Ειδικού Εισαγγελέα, Klodian Braho, ασκήθηκε έλεγχος στην εταιρεία 5D που ανήκει στον επιχειρηματία Nestor Muhametllari, όπου κατασχέθηκαν έγγραφα που παρείχαν στοιχεία που επιδείνωσαν τη θέση των πρώην ανώτατων αξιωματούχων του δήμου Τιράνων.

Το SPAK έχει αποδείξει ότι από την περίοδο 2016-2020, κατά το διάστημα που ο πολίτης Redi Mollaj ασκούσε τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή Ύδρευσης Τιράνων, η εμπορική εταιρεία «Igor Elektrik» ίδια με την «V.A.S Konstruksion», η ίδια με την «5D Konstruksion», συμμετείχε και ανακηρύχθηκε νικήτρια κατά παράβαση κανόνων για τις δημόσιες συμβάσεις σε 7 (επτά) διαδικασίες ανάθεσης, που διενεργήθηκαν από την αναθέτουσα αρχή. Επίσης, από το 2016-2018, όταν ο Mariglen Qato ασκούσε τη θέση του Διευθυντή του Τμήματος Υποστήριξης στην εταιρεία ύδρευσης, η ανωτέρω επιχειρηματική οντότητα συμμετείχε και κέρδισε κατά παράβαση των κανόνων για τις δημόσιες συμβάσεις σε 4 διαδικασίες προμήθειας.

Τρίτον, από τις ανακριτικές ενέργειες που διενεργήθηκαν, αποδείχθηκε ότι η εμπορική εταιρεία «V.A.S Konstruksion» , ίδια με την «5D Konstruksion», συμμετείχε και ανακηρύχθηκε νικήτρια κατά παράβαση κανόνων για τις δημόσιες συμβάσεις, σε διάφορες διαδικασίες προμήθειας που διοργανώθηκαν από την αναθέτουσα αρχή.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου