Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στην Άγκυρα, μετά την υπογραφή μιας σειράς διμερών συμφωνιών μεταξύ Τουρκίας και Αλβανίας, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε οριστική λύση στο πρόβλημα με την οργάνωση FETO, η οποία χρηματοδοτείται από τον κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν.
Ακολουθώντας την γραμμή του Υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ο οποίος στις 29 Ιανουαρίου από τα Τίρανα ζήτησε την αποχώρηση των τελευταίων μελών της FETO που απομένουν στην Αλβανία, ο Ερντογάν τόνισε στον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα ότι ήρθε η ώρα να τερματιστεί ο πόλεμος με την τρομοκρατική οργάνωση που έχει κηρύξει η Τουρκία.
Επιπλέον, ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι ο όγκος των συναλλαγών μεταξύ Αλβανίας και Τουρκίας έχει αυξηθεί και αναμένεται να φτάσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο εγγύς μέλλον.
“Σήμερα, στην πρώτη συνάντηση του Συμβουλίου, επιβεβαιώσαμε για άλλη μια φορά τις σχέσεις μας. Ο όγκος των συναλλαγών έφτασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια και ο στόχος είναι να το αυξήσουμε στα δύο δισεκατομμύρια δολάρια. Είμαι βέβαιος ότι με τις προσπάθειες του ιδιωτικού τομέα θα το πετύχουμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η Τουρκία είναι ένας από τους 5 μεγαλύτερους επενδυτές στην Αλβανία. Πάνω από 600 τουρκικές εταιρείες απασχολούν πάνω από 15 χιλιάδες Αλβανούς. Θα αυξήσουμε τις επενδύσεις και θα αναπτύξουμε τις επιχειρηματικές σχέσεις. Η συμφωνία που υπογράψαμε σχετικά με το καθεστώς του γραφείου της TIKA στα Τίρανα θα ενισχύσει τη συνεργασία μας.”
