Σε κλίμα συγκίνησης και πατριωτισμού υποδέχθηκε σήμερα ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας την μητέρα του ήρωα και εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα, που πυροβολήθηκε θανάσιμα στις 28 Οκτωβρίου 2018 ύστερα από σοβαρό επεισόδιο ανταλλαγής πυροβολισμών με την αλβανική αστυνομία, κ. Βασιλεία Κατσίφα στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής στο Επισκοπειό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο το προσωπικό της Μητροπόλεως υποδέχθηκε την κ. Βασιλεία με μια Ελληνική σημαία σύμβολο του Έθνους μας.

Στην συζήτηση που είχε ο Πανιερώτατος με την κ. Βασιλεία τόνισε την αμέριστη συμπαράσταση του προς το πρόσωπο της αλλά και προς όλους τους κατοίκους των Βουλιαράτων και της Ελληνικής Β. Ηπείρου όπου φυλάγουν Θερμοπύλες.

Επίσης ο Πανιερώτατος ανέφερε ότι η θυσία του Κωνσταντίνου είναι ένα τρανό πατριωτικό παράδειγμα όλων των σύγχρονων Ελλήνων και κυρίως των νέων.

Ο Όσιος Παίσιος ο Αγιορείτης έλεγε, «Ὅσοι πεθαίνουν παλληκαρήσια, δὲν πεθαίνουν! Ἂν δὲν ὑπάρχει ἡρωισμός, δὲ γίνεται τίποτε. Καὶ νὰ ξέρετε, ὁ πραγματικά πιστὸς εἶναι καὶ γενναῖος…».