Στο Δυρράχιο βρέθηκε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά την εικόνα της καταστροφής που άφησε πίσω του ο σεισμός.

Ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε τα συνεργεία καταγραφής των ζημιών καθώς επίσης και τον υπαίθριο καταυλισμό που έχει στηθεί σε γήπεδο της πόλης, ενώ επικοινώνησε και με τον δήμαρχο της πόλης σχετικά με την παροχή βοήθειας από την Εκκλησία. Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε μάλιστα προς τον δήμαρχο πως θα διαθέσει όλες τις Μονές που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή προκειμένου να φιλοξενήσει ανθρώπους που επλήγησαν από το σεισμό.

Την ίδια ώρα η Εκκλησίας της Αλβανίας απευθύνει έκκληση προς τους πιστούς για τη συγκέντρωση υλικής βοήθειας προς τους πληγέντες συνανθρώπους τους. Με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι προσεύχεται για όσους έχασαν τη ζωή τους και στέκεται στο πλευρό των τραυματιών αλλά κι όσων έχασαν τα πάντα από αυτή την καταστροφή. «Πάλι σεισμός, πάλι πόνος και αυτή τη φορά με θύματα» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι θα στηρίξει με τις δομές της τους σεισμοπαθείς.

Με πληροφορίες από orthodoxianewsagency.gr