Ένας άνδρας ο οποίος ανακάλυψε έναν παράνομο χρηματισμό ενός τρίτου, σε κεντρική οργάνωση σχετικά με τη συλλογή κονδυλίων του τότε πρόεδρου Μπαράκ Ομπάμα το 2012, τιμωρήθηκε με φυλάκιση τεσσάρων μηνών.

Ο William Argeros παραδέχθηκε την υπαιτιότητά του σχετικά το αναφερόμενο γεγονός έμπροσθεν ενός μεγάλου συνόλου νομικών, αντιμετωπίζοντας στέρηση της ελευθερίας του έως και 24 μήνες.

Ωστόσο η δικαστικός Madeline Cox Arleo, επεσήμανε τον πρότερο έντιμο βίο του 61χρονου κατηγορουμένου και την απώλεια λοιπών αποδεικτικών στοιχείων. Επίσης τόνισε πως η "συνεισφορά" του, ύψους 80 χιλιάδων δολαρίων δεν επηρέασε τις εκλογές.

Κατά τον αμερικανικό νόμο, απαγορεύεται υπήκοοι ξένων κρατών να συνδράμουν οικονομικά στην προεκλογική εκστρατεία Αμερικανών υποψηφίων

Η φωτογραφία του τότε Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με τον αρχηγό της αλβανικής αντιπολίτευσης Έντι Ράμα το 2012

Ο δικηγόρος John Azzarello, εκπροσωπώντας τον κύριο Argeros, ανέφερε πως ο πελάτης του δρούσε εν ονόματι ενός υποψηφίου για την έδρα της αλβανικής πρωθυπουργίας, ο οποίος επιθυμούσε να φωτογραφηθεί μαζί με τον πρόεδρο Ομπάμα.

Ο κ. Azzarello επεσήμανε πως ο υποψήφιος ονομάζεται Έντι Ράμα και επί του παρόντος είναι ο νυν πρωθυπουργός της Αλβανίας. Όταν κατά το 2016 δημοσιοποιήθηκαν οι κατηγορίες, το γραφείου του Αλβανού πρωθυπουργού, αρνήθηκε πως ο ίδιος ήταν η πηγή της "συνεισφοράς".

Ωστόσο το γραφείο του Αμερικανού εισαγγελέα, υποστήριζε πως ο κ. Argeros οργάνωσε το χρηματισμό μέσω ενός κατοίκου του New Jersey, επ' ονόματι Bilal Shehu, ο οποίος καταδικάστηκε υπό όρους το 2017.

Η δικαστικός Cox Arleo ανέφερε πως τιμώρησε αυστηρά τον κ. Argeros, διότι ο ίδιος αποδέχθηκε πως εξαπάτησε ένα ολόκληρο σύνολο δικαστικών.

Ο κ. Argeros κατά την εποχή της ενοχοποίησης του, ζούσε στο Τάμπα της Φλόριντα. Επίσης πέρασε πολλά χρόνια στην Βηθλεέμ της Πενσυλβάνια, όπου το επάγγελμά του αφορούσε την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και την κοινωνική επανένταξη των πρώην φυλακισμένων. Επιπλέον, αρκετοί ήταν εκείνοι οι οποίοι απέστειλαν επιστολές υποστήριξης του κατηγορουμένου προς το δικαστήριο.

Ο κ. Argeros, με δάκρυα στα μάτια, είπε πως νοιώθει ντροπιασμένος και λαμβάνει όλη την ευθύνη για τα πεπραγμένα του.