Άγγελος Συρίγος: Διαχρονικά δίπλα στον ελληνισμό της Χιμάρας

Ο Άγγελος Συρίγος λαμβάνει τιμητική πλακέτα από την Ένωση Χειμαρριωτών

O Στέλιος Μπολάνος ουδέποτε πολιτικολογεί. Μιλάει μόνο με σθένος για την πατρίδα του και πάθος για την ιδιαίτερή του πατρίδα, τη Βόρειο Ήπειρο. Συνιδρυτής και διευθυντής της Planetek Hellas, -μέλος του ομίλου Planetek, o οποίος από το 1994 δραστηριοποιείται στο τομέα της Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης και των Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων με μεγάλη επιτυχία, αποτελώντας αναμφισβήτητα έναν από τους κορυφαίους ιδιωτικούς ευρωπαϊκούς φορείς στον τομέα της Γεωπληροφορικής-, την Παρασκευή το βράδυ ανήρτησε πολιτικό σχόλιο στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook εν όψει των Εθνικών Εκλογών της 7ης Ιουλίου, που έκανε αίσθηση:

«Ακολουθεί πολιτική τοποθέτηση (σεντόνι) υπέρ προσώπων, ενόψει Κυριακής.
O χρόνος είναι λίγος για να καταπιάνεται με πολλά πράγματα ο μέσος άνθρωπος. Στη ζωή μου λοιπόν τρία είναι αυτά. Η οικογένεια, η ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ και η Planetek Hellas. Κι αφού το πρώτο είναι αυστηρά προσωπικό, η πολιτική τοποθέτηση μόνο στα άλλα δυο μπορεί να αφορά. Για τα άλλα δυο μάλιστα, μπορώ με σιγουριά να μιλήσω. Εν όψει Κυριακής λοιπόν επιτρέψτε δυο λόγια για δυο ανθρώπους που γνωρίζω και εκτιμώ.

Στη φωτογραφία είναι δυο πρόσωπα, στα οποία στέκομαι δίπλα με σεβασμό. Ο Άγγελος Συρίγος και η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η πρώτη φωτογραφία είναι από τις 19 Ιουνίου του έτους 2008. Έχει σημασία το πότε. Ο Άγγελος δεν είναι χθεσινός. Πριν από έντεκα λοιπόν χρόνια. Τότε ήταν που γνώρισα τον Άγγελο, στην εκδήλωση που συντόνιζα ως υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού στη Νεολαία Βορειοηπειρωτών, με θέμα (τι άλλο;), "Το μέλλον του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού". Μέχρι τότε είχα μόνο ακούσει για τον Καθηγητή. Ήξερα πολλά για τη δράση του βέβαια. Ήξερα ότι ήταν εκεί, παρών. Το 2003, στις εκλογές της βίας και της νοθείας στη Χιμάρα. Και άλλα πολλά, αλλά αυτό από μόνο του, έφτανε τότε για μένα για να τον έχω ήδη κατατάξει ψηλά στην εκτίμησή μου.

Στην εκδήλωση, ο Άγγελος είχε μιλήσει μεταξύ των άλλων και για την αρχή της επικουρικότητας. Πότε θα καταφέρουμε τη δημιουργία της 14ης Ελληνικής Περιφέρειας; Πολλοί, δεν θα καταλάβουν τι το παραπάνω σημαίνει και τι συμβολίζει. Δεν είναι απλό, δυστυχώς. Ο κόσμος μας όμως δεν είναι απλός. Δεν είναι όλα μαύρο ή άσπρο. Είναι πολλές αποχρώσεις, πολλών χρωμάτων (όχι μόνο του γκρι). Για να αντιλαμβανόμαστε την διαφορά κάθε φορά, χρειαζόμαστε πολύ καλά μάτια ή αλλιώς, βαθιά γνώση των πραγμάτων. Δυστυχώς (και ευτυχώς).

Αυτό ισχύει στο μέγιστο βαθμό στα εθνικά θέματα. Όχι βεβαίως μόνο στο Βορειοηπειρωτικό. Αποκορύφωμα τα Ελληνοτουρκικά και ως άμεσα συνδεδεμένο το Κυπριακό. Η ευαίσθητη γεωπολιτικά περιοχή μας το επιβάλλει αυτό και η κάθε απόχρωση μπορεί να σημαίνει εθνική ήττα ή εθνική νίκη. Εδώ είναι Βαλκάνια, by the way.

Όταν φτάνει λοιπόν η κρίσιμη ώρα, η ώρα της απόφασης, χρειάζεσαι ανθρώπους που θα διακρίνουν τις διαφορές των αποχρώσεων και θα λάβουν τις βέλτιστες αποφάσεις για το έθνος, για την πατρίδα. Ο Καθηγητής Άγγελος Συρίγος είναι τέτοιος άνθρωπος. Δεν θα απαριθμήσω τις γνώσεις, τους τίτλους, τις δημοσιεύσεις και τα βιβλία του, θα πω μόνο ότι ο Άγγελος είναι άνθρωπος με *υπερφασματική όραση.
Για το καλό του Ελληνισμού, ελπίζω και εύχομαι όσοι ψηφίζετε στην Α' Αθηνών να τον στείλετε στην επόμενη βουλή. Ο τόπος τον έχει ανάγκη. Ο Ελληνισμός τον έχει ανάγκη.

Η άλλη φωτογραφία είναι από τον Απρίλιο του 2016 και σε "ανύποπτο" πολιτικά χρόνο. Έχει και αυτό σημασία. Η Όλγα, ήρθε μια μέρα χωρίς προαναγγελία στα γραφεία μας για να ενημερωθεί και να μάθει. Να μάθει για το διάστημα. Για πολλούς πολιτευτές αποτελεί ακόμα επιστημονική φαντασία ξέρετε. Star Trek. Η ίδια βέβαια, κατέχει ήδη βαθιά γνώση των θεμάτων της αγοράς, της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Με επιτυχημένη θητεία ως stateswoman σε ζωτικά υπουργεία για την ελληνική οικονομία και εμπειρία στα κακώς κείμενα του ελληνικού κράτους, που απομυζούν την οικονομία μας. Δεν θα πω πολλά για την Όλγα, είναι εξάλλου πρώτο φαβορί της Α΄Αθηνών. Θα της ευχηθώ μόνο δύναμη και επιμονή.

Καλό βόλι σε όλους!

*Οι υπερφασματικοί αισθητήρες μπορούν να ανιχνεύσουν πολύ στενές φασματικές ζώνες μέσα στην ορατή. Τεχνικός όρος που χρησιμοποιείται στην Τηλεπισκόπηση για τις κάμερες που, με απλά λόγια, βλέπουν πάρα πολλά περισσότερα από το ανθρώπινο μάτι».

Ο Στέλιος Μπολάνος είναι Χιμαραίος. Κατά την παιδική του ηλικία η οικογένειά του εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα. Η Χιμάρα είναι η ψυχή του.

Μυρένα Σερβιτζόγλου

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου