Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση "Ευρωπαϊκή Εβδομάδα" , όπου παρευρίσκονταν και οι πρεσβευτές των χωρών της Ε.Ε. στα Τίρανα, ο Έντι Ράμα αντέδρασε για πρώτη φορά, σχολιάζοντας και την συζήτηση για την αφαίρεση των πινακίδων στον Δήμο Φοινίκης, που είχαν ως πρώτη γλώσσα την ελληνική. Ο Ράμα δήλωσε πως οι πινακίδες δεν αφαιρέθηκαν εξ αιτίας αυτού, αλλά εξ αιτίας του ότι δεν είχε ληφθεί η σχετική άδεια και δεν τηρούνταν οι προδιαγραφές της οδικής ασφάλειας. Προσέθεσε δε πως, αρχίζοντας από αύριο θα επανατοποθετηθούν επί τη βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας αναφορικά με το "δίγλωσσο" και τις τεχνικές προδιαγραφές για την οδική ασφάλεια. Οι πινακίδες αναμένεται να τοποθετηθούν στην αλβανική αρχικά γλώσσα και εν συνεχεία στην ελληνική .

«Ξεσηκώθηκε μια θύελλα για κάποιες πινακίδες που τοποθετήθηκαν σε μια περιοχή και κοντά σε μια περιοχή με πλειονότητα μειονοτική. Ειπώθηκε και τι δεν ειπώθηκε από εδώ, και τι μεταφέρθηκε εκεί (σ.σ. τι μεταφέρθηκε στην Ελλάδα), κάθε φορά από φωνές και πήγες που αναζητούν διενέξεις, αλλά είναι πολύ απλό. Οι πινακίδες δεν αφαιρέθηκαν διότι είχαν σχέση με την μειονότητα, αλλά διότι ήταν εκτός των προδιαγραφών και χωρίς να έχουν ληφθεί υπ'όψη τα κριτήρια ασφαλείας έχοντας παραβλέψει την ανάγκη (λήψεως) μίας άδειας, που θα επέτρεπε όλα αυτά και τα έξοδα που έγιναν. Δεν ξηλώθηκαν για να μην τοποθετηθούν πλέον, αύριο θα τοποθετηθούν και μέχρι την Πέμπτη θα έχουν τοποθετηθεί όλες επί τη βάσει του Νόμου και των τεχνικών προδιαγραφών.

Προς όλους εκείνους που παριστάνουν τον πατριώτη ή τον υπερπατριώτη επειδή σε μια περιοχή που ζει η μειονότητα υπάρχουν πινακίδες γραμμένες και στα ελληνικά, τους λέω ότι εμείς είμαστε χώρα ευρωπαϊκή και όταν αναφερόμαστε στην Ευρώπη, μιλάμε και γι'αυτό. Εκτός από την παράδοση μας του σεβασμού και της ίσης μεταχείρισης του καθενός, ανεξαρτήτως εθνικότητας, που ζει σε αυτό το σπίτι» δήλωσε ο Ράμα.