Η Αμερική ενισχύει τις ένοπλες δυνάμεις της Αλβανίας

 Η Αμερική ενισχύει τις ένοπλες δυνάμεις της Αλβανίας

Η αμερικανική κυβέρνηση δώρισε σήμερα 37 τεθωρακισμένα οχήματα MRAPs για να χρησιμοποιηθούν από τις ένοπλες δυνάμεις της Αλβανίας, στο πλαίσιο της συλλογικής άμυνας του ΝΑΤΟ.

Στην τελετή συμμετείχαν η Αλβανίδα υπουργός Άμυνας, Όλτα Τζάσκα και η διευθύντρια της πρεσβείας των ΗΠΑ στα Τίρανα, Λέιλα Μόουζις-Ουάνς.

«Αυτό το πακέτο σημαίνει περισσότερες δυνατότητες για εμάς και περισσότερες κοινές αποστολές, αλλά μεταφράζεται επίσης σε περισσότερη ασφάλεια για τη χώρα και τη συμμαχία», ανέφερε η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στα Τίρανα δήλωσε ότι επαίνεσε τον ρόλο της Αλβανίας στην περιοχή, τονίζοντας ότι το υπουργείο Άμυνας και Ενόπλων Δυνάμεων έχει διαδραματίσει βασικό ρόλο στην ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της άμυνας.

«Αυτή η νέα τεθωρακισμένη ικανότητα θα ενισχύσει την εσωτερική άμυνα της Αλβανίας, θα ενισχύσει τη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ και θα παράσχει κρίσιμη δύναμη στη Συμμαχία που μπορεί να αναπτυχθεί για την υποστήριξη των παγκόσμιων επιχειρήσεων. Είναι ένα ακόμη παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η Αλβανία ενισχύεται ως περιφερειακός ηγέτης στα Βαλκάνια. Υπό την εξαιρετική ηγεσία της υπουργού Τζάσκα η επικοινωνία και η συνεργασία μεταξύ των δύο στρατευμάτων μας δεν ήταν ποτέ ισχυρότερη», σημείωσε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΙΒΝΑ

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου