Με αφορμή την Εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη δεξίωση στον Λευκό Οίκο με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Καλεσμένοι στην εκδήλωση εκτός από τους αξιωματούχους, βρέθηκαν και επιφανείς προσωπικότητες της Ελληνικής κοινότητας στην Αμερική καθώς και ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σημείο αναφοράς της εκδήλωσης ήταν η ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου και στην συνέχεια η ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε πρόσωπα που έχουν προσφέρει έργο στην Αμερική. Ανάμεσά τους, o πρόεδρος της Himarioton Society of America, πάτερ Κοσμάς Καραβέλας με καταγωγή απ' το χωριό Δρυμάδες της Χιμάρας για τον οποίο είπε τα εξής:

«Είμαστε ευγνώμονες που μαζί μας είναι ο π. Κοσμάς Καραβέλας που γεννήθηκε στην Ελλάδα από γονείς οι οποίοι έφυγαν από την κομμουνιστική Αλβανία. Όταν ήταν 5 ετών έφτασε στις ΗΠΑ την 4η Ιουλίου. Καλή μέρα να έρθει κανείς.

Όταν ήταν νέος, καθόταν στην εκκλησία. Ενα μικρό κορίτσι τον πλησίασε και του είπε "πραγματικά αγαπώ τον Χριστό μέσα σου". Σύντομα μετά από αυτό, αποφάσισε να γίνει ιερέας.

- Που είσαι; (ψάχνει τον π. Κοσμά στο κοινό)
- Α εκεί είσαι! Ήξερα πως θα σε συμπαθήσω όταν σε συνάντησα στα παρασκήνια.

Πλέον για πάνω από 33 χρόνια ο π. Κοσμάς έχει υπηρετήσει την Ελληνοορθόδοξη Κοινότητα στην Ανάπολη του Μέριλαντ. - Κάνει καλή δουλειά; (Ρωτάει τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο)
- Είπε ναι, για την ακρίβεια είπε εξαιρετική, καλύτερα δεν γίνετε. Σε ευχαριστώ πολύ.

Βοήθησε στην ανέγερση νέα εκκλησία και υπηρέτησε αμέτρητες ψυχές πιστών. Πάτερ σήμερα εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για το έργο σας, είστε εξαιρετικός άνθρωπος και το έχω ακούσει από πολλούς σε αυτή την αίθουσα, σας ευχαριστώ πολύ»

Όπως ανέφερε και στην ομιλία του ο κ. Τράμπ, είχε την ευκαιρία να μιλήσει στα παρασκήνια με τον π. Κοσμά, ο οποίος με την σειρά του τον ενημέρωσε για τα προβλήματα των Ελλήνων στην περιοχή της Χιμάρας. Είναι γνωστό φυσικά πως υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό δίαυλος επικοινωνίας με τον Λευκό Οίκο και το State Department μέσω των Ελληνικής καταγωγής στελεχών της κυβέρνησης και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα ζητήματα που αφορούν την Χιμάρα να φτάνουν άμεσα στα χέρια των υψηλών αξιοματούχων.