Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο της Κωνσταντίνας Αναγνώστη - Κατέθεσε η μητέρα και δυο ιατροδικαστές (βίντεο)

Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο της Κωνσταντίνας Αναγνώστη - Κατέθεσε η μητέρα και δυο ιατροδικαστές (βίντεο)

Χθες, ημέρα Πέμπτη, λίγο πριν τις 10 σήμερα το πρωί ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Πρέβεζας η δίκη για την υπόθεση θανάτου της 16χρονης Κωνσταντίνας Αναγνώστη. Στο εδώλιο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο δια παραλείψεως κάθισε ο οδηγός ταξί στο αυτοκίνητο του οποίου επέβαινε τον Νοέμβριο του 2014 η Κωνσταντίνα Αναγνώστη που είχε μεταβεί από τα Ιωάννινα όπου διέμενε με τη μητέρα της, στους Αγίους Σαράντα προκειμένου να επισκεφθεί οδοντίατρο .Υπενθυμίζεται ότι κατά την επιστροφή της από την Αλβανία στα Ιωάννινα το κορίτσι αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και λιποθύμησε μέσα στο ταξί . Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο στους Αγίους Σαράντα όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό της.

Η μητέρα του πρόωρα χαμένου κοριτσιού που ήταν και η πρώτη που κατέθεσε δεν μπόρεσε καθ'όλη τη διάρκεια της κατάθεσής της να κρύψει τη συγκινησιακή της φόρτιση.

Αναφερόμενη στη σχέση της με τον πρώην σύζυγό της υπογράμμισε ότι μετά το χωρισμό τους δεν είχε καμία σχέση με τα παιδιά του επισημαίνοντας πως τους ασκούσε με τον τρόπο του ψυχολογικό πόλεμο.Εν μέσω αναφιλητών μίλησε για το κορίτσι της ,σημειώνοντας ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στην Αλβανία ήταν σε διαρκή επικοινωνία μαζί της ενημερώνοντάς την για το που βρισκόταν κάθε στιγμή .

Συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορουμένου Αλέξης Κούγιας // Δημήτρης Μπούκας

Όσο για τον κατηγορούμενο ήταν άνθρωπος όπως είπε της απολύτου εμπιστοσύνης της σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως αν το παιδί της ήταν ζωντανό και έπρεπε να μεταβεί στην Αλβανία και πάλι σε εκείνον θα το εμπιστευόταν.

Πολιτική Αγωγή Γιάννα Παναγοπούλου // Λιούρδη Αγλαΐα

Η τελευταία φορά που μίλησε με το κορίτσι της ήταν όταν της τηλεφώνησε για να την ενημερώσει πως μαζί με τον κατηγορούμενο επρόκειτο να ξεκινήσουν το ταξίδι της επιστροφής τους από την Αλβανία.

Η γυναίκα κατέρρευσε όταν της ζητήθηκε από την έδρα του δικαστηρίου να αναφερθεί και να περιγράψει τη στιγμή που έμαθε ότι η Κωνσταντίνα δεν ήταν στη ζωή .

Ήταν εκείνη η στιγμή που η δίκη διεκόπη και η μάρτυρας διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Πρέβεζας απ όπου εξήλθε λίγες ώρες μετά και επέστρεψε στα δικαστήρια .

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία μετά τη μητέρα της Κωνσταντίνας κατέθεσε ο καθηγητής Ιατροδικαστικής κ.Θεόδωρος Βουγιουκλάκης που ήταν εκείνος που διενήργησε στα Ιωάννινα τη νεκροψία-νεκροτομή στο 16χρονο κορίτσι.

Όπως υπογράμμισε ο καθηγητής τα όργανα είχαν αφαιρεθεί με ιδιαίτερη κακοτεχνία από το κορμί της Κωνσταντίνας ,η σορός της ωστόσο εξωτερικά ήταν άρτια.

Η δίκη διεκόπη για τη Δευτέρα 18 Μαρτίου μετά και την κατάθεση του ιατροδικαστή κ. Ματθαίου Τσούγκα .

Μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας ακολούθησαν δηλώσεις στα τοπικά και αθηναϊκά ΜΜΕ από τους συνηγόρους υπεράσπισης του κατηγορουμένου και την Πολιτική Αγωγή.

Ρεπορτάζ Άγγελος Χόρτης //επιμέλεια Παπαθανασίου Στέλλα

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου