Συνάντηση Φ. Μπελέρη και Α. Συρίγου με Χιμαριώτες που διαβιούν στην Αθήνα

Συνάντηση Φ. Μπελέρη και Α. Συρίγου με Χιμαριώτες που διαβιούν στην Αθήνα

Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019 ο υποψήφιος δήμαρχος Χιμάρας Διονύσης Φρέντη Μπελέρης και ο υποψήφιος βουλευτής της Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία καθηγητής Παντείου Άγγελος Συρίγος, συναντήθηκαν με κατοίκους της Χιμάρας (η πλειοψηφία των παρόντων ήταν από τις Δρυμάδες) που διαμένουν στην Αθήνα. Κυρίαρχο θέμα συζήτησης τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική μειονότητα της Χιμάρας αλλά και οι επικείμενες δημοτικές εκλογές τον Ιούνιο του 2019 στην Αλβανία.

Ο κ. Μπελέρης αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής ηγεσίας στον δήμο και ανέφερε πως είναι πιο επιτακτική από ποτέ, καθώς από αυτές τις εκλογές κρίνεται η επιβίωση της μειονότητας και το μέλλον της περιοχής όπως την ξέρουμε εως σήμερα. Το κλειδί της νίκης όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σε έναν δήμο που έχει καταντήσει πειραματόζωο από την κυβέρνηση Ράμα, είναι οι Δρυμάδες.

Ο κ. Συρίγος, παλιός γνώριμος και φίλος των Βορειοηπειρωτών, χαρακτήρισε την Χιμάρα ως περιοχή ειδικού ενδιαφέροντος για την Αλβανία λόγω της φυσικής της ομορφιάς και των ευκαιριών που προσφέρει για να αναπτυχθεί. Εκτίμησε πως στόχος της Αλβανικής κυβέρνησης είναι να αποκόψει τους Έλληνες της μειονότητας από τις περιουσίες τους και την πρόσβαση στο θαλάσσιο μέτωπο. Για αυτό το λόγο, θα πρέπει όλοι οι Χιμαριώτες να συστρατευθούν με τον κ. Μπελέρη στον αγώνα για την διεκδίκηση του δήμου, είπε ο κ. Συρίγος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου