Επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών Αλβανίας στο Δήμο Δρόπολης και η απάντηση για το πόρισμα του Κατσίφα

50732345_737335186666778_6789940981094416384_o

Πρώτη επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών της Αλβανίας κ Sander Lleshaj στον Δήμο Δρόπολης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος για εκδημοκρατισμό και μεσολάβηση χρηματοδοτούμενο από την Πρεσβεία του βασιλείου της Ολλανδίας και παρόντος του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο κ. Λάμπρου Κακκίση , με θεματολογία την καλύτερη αστυνόμευση στην περιοχή μας με γνώμονα η αστυνομία κοντά στον πολίτη . Στην συνάντηση τέθηκαν ζητήματα από πλευράς του Γενικού Προξένου για το αν δύναται ο Γενικός Διευθυντής της Αστυνομίας στον Δήμο Φοινίκης καθώς και στον Δήμο Δρόπολης να είναι ομογενής , με ζητούμενο αν μπορούν να εισέλθουν στο σώμα αστυνόμοι ελληνικής καταγωγής.

Ρωτήθηκε ο Εισαγγελέας Αργυροκάστρου κ. Arben Pasho από δημογέροντες για το πότε θα έχουμε στην διάθεση μας το πόρισμα της υπόθεσης. Κ. Κατσίφα ο οποίος από πλευράς του τόνισε την αξία των συμβόλων των δύο χωρών.

Είπε χαρακτηριστικά ’’Εμείς θέλουμε να κρατήσετε όσο πιο ψηλά την ελληνική σημαία αλλά να μην παρεκτρέπεστε στο παράπτωμα του ακραίου φαινομένου . Πρέπει να διαφυλάξουμε τις δημοκρατικές αξίες .''

Ο Υπουργός τόνισε την επιθυμία του να υπάρχουν γέφυρες φιλίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Από την πλευρά του o Δήμαρχος Δρόπολης κ. Αχιλλέας Ντέτσικας καλωσορίζοντας τον Υπουργό αναφέρθηκε στο έργο των Σωμάτων Ασφαλείας για την εμπέδωση της τάξης και της ασφάλειας στην περιοχή και επισήμανε την ανάγκη συντονισμένης πολιτικής από όλα τα αρμόδια υπουργεία, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αναφέρθηκε στους προβληματισμούς του οδικού δικτύου του Πωγωνίου , την σύσταση τμήματος στο Πωγώνι για την ανανέωση της αλβανικής ταυτότητας και ζήτησε περισσότερα κονδύλια από την κυβέρνηση για να μπορέσουν να επιστρέφουν οι νέοι που ζουν στο εξωτερικό στον τόπο μας. Σε γενικές γραμμές η Πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Αλβανία κ.α. Guusje Korthals Altes τοποθετήθηκε στην συμμετοχή των γυναικών στα δημόσια όργανα και την εμπειρία που έχουν αυτές για την ευρωπαϊκή πορεία του τόπου μας . Είπε χαρακτηριστικά ‘’ Πιστεύουμε ότι η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στον Δήμο Δρόπολης αποτελεί μια αναλλοίωτη αξία στις σχέσεις των δυο λαών. ‘


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου