Αιχμές πρώην Πρ. Δημοκρατίας της Αλβανίας για την καταστρατήγηση του δικαιώματος στην ιδιοκτησία

Αιχμές πρώην Πρ. Δημοκρατίας της Αλβανίας για την καταστρατήγηση του δικαιώματος στην ιδιοκτησία

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στις 10 Δεκεμβρίου, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι, μέσω του προφίλ του στο facebook έκανε μια τοποθέτηση η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην αλβανική κοινή γνώμη. Ο κ. Νισάνι έκανε εκτενή αναφορά στην καταστρατήγηση του δικαιώματος στην ιδιοκτησία και άφησε αιχμές για τους ιθύνοντες.

Διαβάστε την έγραψε ο κ. Μπουγιάρ Νισάνι:

«Σήμερα, την παγκόσμια ημέρα για τα θεμελιώδη Ανθρώπινα Δικαιώματα, η Αλβανία δυστυχώς έχει κάνει πολλά βήματα πίσω.

Ένα από αυτά το δικαιώματα το οποίο έχει ήδη καταπατηθεί είναι το δικαίωμα στην ιδιοκτησία, αντικαθιστώντας αυτό το θεμελιώδες δικαίωμα με νόμο από ένα κρατικό μηχανισμό που καταπατά την αρχή της νομικής βάσης περι μη διάκριση και το δικαίωμα στην ιδιοκτησία, παραβιάζοντας έτσι το άρθρο 6/1 και 1 του Πρωτοκόλλου της Σύμβασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Το δικαίωμα στην ιδιοκτησία στην Αλβανία τώρα κρίνετε με βάση ένα νόμο για τον οποίο η εκτίμηση του Συμβουλίου της Βενετίας δόθηκε βασισμένη σε πλαστογραφημένο κείμενο που εστάλη από τα κρατικά Αλβανικά ιδρύματα. Αυτό το σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων δεν μπορεί να ξεχαστεί εύκολα. Αποτελεί ντροπή για τις υψηλότερες αρχές του Αλβανικού Δικαστικού συστήματος και θέτει υπό αμφισβήτηση το κύρος των ατόμων που ενεπλάκησαν στην εκτίμηση του Συμβουλίου της Βενετίας.»

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου