Ο Αλβανός υπουργός εξωτερικών απαντά ειρωνικά στις δηλώσεις Κοτζιά και Παυλόπουλου (βίντεο)

Ο Αλβανός Υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι

Ο Υπ Εξ Αλβανίας απαντά με ειρωνεία στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ Παυλόπουλου αλλά και του Υπ Εξ κ Κοτζιά.

Μετά από την «διπλωματική» επίθεση της Αθήνας μια μέρα νωρίτερα, σχετικά με το νέο νόμο που αφορά τις μειονότητες, ο Υπ.Εξ. Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι απάντησε ειρωνικά στον κ. Κοτζιά ζητώντας ένα συγκεκριμένο μοντέλο από τον ίδιο.

«Σε όλους τους συναδέλφους είτε είναι γείτονες είτε όχι, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, κατά τα δυόμιση χρόνια εργασίας που έγιναν για την δημιουργία αυτού του νόμου, έχουμε ψάξει και ερευνήσει και τις εμπειρίες των χωρών τους. Εμείς παραμένουμε ανοιχτοί για να μελετήσουμε κάθε μοντέλο σχετικά με τις μειονότητες, συμπεριλαμβανομένου του ελληνικού μοντέλου... εάν υπάρχει κάτι τέτοιο» , αναφέρει ο Μπουσάτι.

Επίσης ο κ Μπουσάτι απάντησε και στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο, ο οποίος χαρακτήρισε διεθνή ερασιτεχνισμό την κίνηση της Αλβανίας. «Ο ερασιτεχνισμός φοβάμαι πως πρέπει να αναζητηθεί σε πρωτεύουσες άλλων χωρών και σε καμία περίπτωση στην Αλβανία», είπε ο Μπουσάτι.

Φοβάται όμως ο κ Μπουσάτι το Ελληνικό βέτο;

«Δεν είχα λόγο να σκεφτώ, καμιά στιγμή, ούτε να πιστεύω πως ένα κράτος, είτε είναι αυτό ο γείτονας μας, Ελλάδα, θα ενδιαφερόταν να θέσει βέτο ενάντια στην Αλβανία, γιατί το έχω πει και το ξαναλέω, δεν είναι προς το συμφέρον είτε της Ελλάδας, είτε της Αλβανίας για να συμβούν τέτοια γεγονότα, αλλά η πολιτική του μεγαφώνου της Κυριακής θα πρέπει να αφήσει την θέση της στην ημέρα της εργασίας στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών» είπε ο Μπουσάτι.

Πηγή: Πελασγός Κορυτσάς

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου