Συνεχίζοντας την περιήγηση στην σελίδα μας αποδέχεστε την χρήση της τεχνολογίας cookies.

Μπάμπης Καραθάνος: «Αν θέλει η Αλβανία να ενωθεί με το Κόσοβο ας το κάνει, αλλά…»

Μπάμπης Καραθάνος: «Αν θέλει η Αλβανία να ενωθεί με το Κόσοβο ας το κάνει, αλλά…»

Συνέντευξη του Μπάμπη Καραθάνου στο himara.gr

Είναι γεγονός ότι ως Έλληνες δεν έχουμε προωθήσει το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα στο εξωτερικό όπως έπρεπε. Σε αυτό μας έχουν βάλει τα γυαλιά οι Αλβανοί και οι Σκοπιανοί, δυστυχώς… Είναι χαρακτηριστικό ότι βασικά κείμενα του Βορειοηπειρωτικού ζητήματος (Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, Διακήρυξη της Αυτονομίας κτλ.) δεν έχουν μεταφραστεί σε καμία ξένη γλώσσα!

Στα πλαίσια, λοιπόν, μιας προσπάθειας ενημέρωσης και διεθνοποίησης του Βορειοηπειρωτικού ζητήματος, συνεργάτες της σελίδας μας πήραν την πρωτοβουλία να πάρουν συνέντευξη από τον Μπάμπη Καραθάνο, πρόεδρο του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών με αγγλικό υποτιτλισμό.

Η προσπάθεια έγινε με γνώμονα μια πρώτη επαφή με τα βασικά θέματα του ζητήματος, δεδομένου ότι στο εξωτερικό (και δυστυχώς ως ένα βαθμό και στο εσωτερικό…) η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης δεν έχει την παραμικρή ιδέα για την ύπαρξη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, πόσο δε μάλλον για λεπτομέρειες που την αφορούν.

Με ένα μικρό, αρχικά, και εύληπτο ρεπορτάζ-συνέντευξη παρουσιάζονται συντόμως τα βασικά ιστορικά ορόσημα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, μαζί με ένα…ενδιαφέρον σχόλιο για τις πρόσφατες εξελίξεις και τις διάφορες δηλώσεις Αλβανών παραγόντων, όπως του Έντι Ράμα, για τα Βαλκάνια.

Πιστεύουμε ότι αν και σύντομο, θα συζητηθεί.

Δείτε το και θα καταλάβετε!…

Τα πρώτα Exit Polls των αλβανικών εκλογών
Αποδυναμωμένο Ράμα προβλέπουν οι αλβανικές κάλπες
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

Βρείτε μας

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη