Φ. Μπελέρης: «Απογύμνωση της Χιμάρας από τους Έλληνες επιχειρεί ο Ράμα»

beleris-office

Η αντιπολίτευση “με πορείες προσπαθεί να διατρανώσει το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στην Αλβανία που έχει να κάνει με την εισχώρηση εγκληματικών στοιχείων στην πολιτική”, επισημαίνει στον Alpha 96,5 ο Φρέντυ Μπελέρης, πρόεδρος του παραρτήματος της Ένωσης Ομογενών “Ομόνοια” Χειμάρρας, μετά την απόφαση της αντιπολίτευσης να μη συμμετέχει στις εκλογές του Ιουνίου λόγω της εθνικιστικής έξαρσης την οποία προωθεί η αλβανική κυβέρνηση.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Μπελέρης “υπάρχει μια άριστη συνεργασία του κράτους με το παρακράτος. Ένας Έλληνας ομογενής δεν μπορεί να πάρει με τίποτα άδεια οικοδομής, ενώ ένας Αλβανός καταπατητής παίρνει πολύ εύκολα” μιλώντας για τις τακτικές του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, ενάντια στους Έλληνες της βόρειας Ηπείρου. “Ο κ. Ράμα έχει εναρμονιστεί πλήρως με τον Ερντογάν. Πιέζει ο Ερντογάν την Ελλάδα και πιέζει αυτός (σ.σ. ο Ράμα) από την πλευρά του την ελληνική ομογένεια για να δημιουργήσει πρόβλημα στην Ελλάδα”

Σε αυτό το πλαίσιο υπάρχει συνεχής ψυχολογική βία προς τους Έλληνες μέσω των κρατικών υπηρεσιών, ενώ όπως εξηγεί ο κ. Μπελέρης “το ελληνικό διαβατήριο ενώ ήταν ένα πλεονέκτημα για εμάς, με την κατάσταση όπως έχει γίνει κινδυνεύει να γίνει πρόβλημα” με αποτέλεσμα πολλοί Έλληνες ομογενείς να μεταναστεύουν είτε σε άλλες χώρες της Ευρώπης, είτε να επιστρέφουν στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, όπως αποκαλύπτει ο κ. Μπελέρης, δεν χτίζονται νέα σχολεία για την ελληνική μειονότητα και συνεχίζονται οι κατεδαφίσεις ελληνικών χριστιανικών ναών

Δρόπολη: Παράνομοι εκσκαφείς έχουν "κατασπαράξει" ...
Με σφραγίδα Ερντογάν το σχέδιο της Μεγάλης Αλβανία...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη